Η προώθηση κυπριακών προϊόντων στην ΕΦ συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον ΥΠΑΜ

17:57 1/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σύσκεψης με αντιπροσωπεία των αγροτικών οργανώσεων με θέμα την προώθηση των κυπριακών προϊόντων στην ΕΦ προήδρευσε ο ΥΠΑΜ Φώτης Φωτίου.

`Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο ΥΠΑΜ δήλωσε μετά την σύσκεψη ότι η δραματική αύξηση της ανεργίας και η συρρίκνωση πολλών τομέων της οικονομίας, επιβάλλει τη στήριξη και την αλληλεγγύη προς τον Κύπριο παραγωγό, τη στήριξη του Κύπριου κτηνοτρόφου και αγρότη, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη των κυπριακών προϊόντων.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια συγκροτημένη και μεθοδική

δουλειά από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας σε συντονισμό με άλλες κρατικές υπηρεσίες, “για τη δημιουργία μιας Συμφωνίας Πλαίσιο, μέσα από την οποία θα επιτυγχάνεται η καλύτερη προώθηση των κυπριακών προϊόντων”..

“Γνωρίζετε ότι η Εθνική Φρουρά είναι ένας μεγάλος- θα έλεγα ο μεγαλύτερος – καταναλωτής τόσο των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, και γενικότερα των κυπριακών προϊόντων. Και γι αυτό στοχεύουμε, μέσα και από τη δική μας προσπάθεια που γίνεται τώρα, να προωθήσουμε και να ενθαρρύνουμε περαιτέρω την ένταξη των κυπριακών προϊόντων για κάλυψη των αναγκών της ΕΦ”, σημείωσε.

Ο κ. Φωτίου έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να στηριχθεί η ντόπια παραγωγή, να προωθηθούν τα κυπριακά προϊόντα και να βοηθηθούν με έμπρακτο τρόπο οι παραγωγοί μας.
Ο ΓΓ του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάρυος χαιρέτισε την πρωτοβουλία για προώθηση των κυπριακών προίόντων λέγοντας ότι “είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για το οποίο πρώτη φορά η συγκροτημένη πολιτεία προσπαθεί, με στόχο τα κυπριακά προϊόντα να διοχετεύονται προς κατανάλωση προς τις κρατικές υπηρεσίες και την ΕΦ”.

Ο κ. Κάρυος είπε ότι “χρησιμοποιούνται οι εισαγωγές προϊόντων με στόχο να κτυπούν τις τιμές κυπριακών προϊόντων και να τα εκτοπίζουν από την κατανάλωση”.

Εκ μέρους της ΕΚΑ ο Πανίκος Χάμπας, είπε ότι ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος οδεύει προς τη λύση του. Ανέφερε ότι «όλοι μαζί ενωμένοι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο που είναι να θρέψουμε τον κυπριακό λαό με κυπριακά προϊόντα».

Ο Μιχάλης Λύτρας, εκπρόσωπος της ΠΕΚ, εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι , όπως είπε, υπό τις συνθήκες της κρίσης που αντιμετωπίσουμε σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας και τα άλλα αρμόδια Υπουργεία “έχουν αποφασίσει να υλοποιήσουν ένα αίτημα του αγροτικού κινήματος: η ΕΦ και τα νοσοκομεία να τρέφονται μόνο με προϊόντα που παράγονται στην κυπριακή γη, από τους Κύπριους γεωργούς και κτηνοτρόφους”.

Εξέφρασε δε την ετοιμότητα των παραγωγών και των αγροτικών οργανώσεων να συμβάλουν στην αντιμετώπιση οποιουσδήποτε πρακτικού προβλήματος παρουσιαστεί ούτως ώστε οι στρατιώτες να τρέφονται μόνο με κυπριακά προϊόντα.

Ο Τάκης Χριστοδούλου της Νέας Αγροτικής Κίνησης είπε ότι ένα διαχρονικό αίτημα, όχι μόνο για την ΕΦ αλλά και για τον Κύπριο καταναλωτή “φαίνεται ότι πάει καλά”.

Απηύθυνε έκκληση προς όλους τους καταναλωτές να αγοράζουν κυπριακά προϊόντα, λέγοντας ότι χρειάζεται η στήριξη της κοινωνίας και με τη στήριξη των παραγωγών δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας.

Ο Λάμπρος Αχιλλέως, Εκπρόσωπος του Ευρωαγροτικού, είπε ότι “επιτέλους ένα διαχρονικό πρόβλημα της σίτισης του στρατού της Κύπρου φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση στο Υπουργείο Άμυνας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα