‘Η πρόωρη προεδρολογία θα αποπροσανατολίσει τον κυπριακό λαό’

11:01 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το 2012 άρχισε στην Κύπρο με μια πρόωρη προεδρολογία, η οποία θα αποπροσανατολίσει τον κυπριακό λαό από τα πραγματικά προβλήματα τα οποία τίθενται πολύ πιεστικά μπροστά μας και απαιτούν λύσεις, δήλωσε σε ομιλία του στο Λονδίνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού, που μιλούσε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το παράρτημα ΑΚΕΛ

στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο στο βόρειο Λονδίνο, πρόσθεσε ότι το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η έντονη αντιπαράθεση που θα συνοδεύσει την προεκλογική εκστρατεία δυστυχώς δεν θα επιτρέψει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά αποτελεσματικά.

Γι’ αυτό, δήλωσε, η έκκληση που απευθύνουμε σε όλα πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που έχουν φιλοδοξίες είναι να αναμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε την προεκλογικη εκστρατεία.

Για τη συνάντηση της Νέας Υόρκης με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη, είπε ότι οι προοπτικές επιτυχίας δεν είναι θετικές λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας.

Ωστόσο η μη μετάβαση του Προέδρου Χριστόφια στη Νέα Υόρκη, συνέχισε, θα ήταν πολύ αρνητικό και σε βάρος της δικής μας πλευράς.

Αν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απορρίψει την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, εκείνη που θα μείνει εκτεθειμένη θα είναι η ε/κ πλευρά και οι αρνητικές συνέπειες σε βάρος μας θα είναι μεγαλύτερες, ανέφερε.

Πρέπει λοιπόν ο Πρόεδρος Χριστόφιας να πάει σ’ αυτή τη συνάντηση, ξεκαθαρίζοντας στον ΓΓ του ΟΗΕ μέσα σε ποιό πλαίσιο μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη και το έχει πράξει κατά τρόπο πολύ ξεκάθαρο με την επιστολή που έχει αποστείλει στον Μπαν Γκι Μουν.

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ότι κάποιοι θα επιδιώξουν να ασκήσουν
πιέσεις στον Πρόεδρο Χριστόφια, ανέφερε.

Υπάρχει μια μερίδα της διεθνούς κοινότητας αλλά και της Γραμματείας των ΗΕ που μεθοδεύει αυτά τα πράγματα. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταβαίνει σ’ αυτή τη συνάντηση αποφασισμένος να τα αντιμετωπίσει με σθεναρότητα, είπε.

«Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να ενισχυθεί από τα πολιτικά κόμματα αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε φορά που επίκειται συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας αναπτύσσεται η ίδια σεναριολογία και κινδυνολογία από πλευράς πολιτικών κομμάτων και πολιτικών προσώπων παρ’ όλον που έχουν διαψευσθεί κατ’ επανάληψη».

Αυτό, είπε, συμβαίνει μόνο σήμερα που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας. Στο παρελθόν, συνέχισε, όταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβαινε για τόσο σημαντικές συνομιλίες στο εξωτερικό σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου τον στήριζε.

Δυστυχώς άλλη είναι η στάση των πολιτικών κομμάτων σήμερα στην Κύπρο επειδή δυστυχώς καθοδηγούνται από μικροκομματικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες, πρόσθεσε.

Για την αξίωση πολιτικών κομμάτων να απαιτήσουμε αλλαγή πλαισίου λύσης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αν επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο θα εξυπηρετηθούν οι τουρκικοί στόχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα