Η ΠΟΒΕΚ θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις 14ης Δεκεμβρίου

11:36 29/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΟΒΕΚ αποφάσισε χθες ομόφωνα όπως συμμετάσχει στην κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου, συνενώνοντας τη φωνή της “με τους πολίτες που αντιστέκονται και διεκδικούν το δικαίωμα της εργασίας και της ανάπτυξης, λέγοντας όχι στις πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης”.

Χθες συνήλθε η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής της ΠΟΒΕΚ, που συζήτησε την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τα κυριότερα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ΠΟΒΕΚ

διαπιστώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων σήμερα είναι η μείωση του κύκλου εργασιών, η χρηματοδότηση και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, και καλεί την Κυβέρνηση όπως άμεσα προωθήσει το “επιχειρηματικό ταμείο” για την παροχή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους.

Επίσης, θεωρεί σημαντική την επιμήκυνση των δανείων με απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση των επιτοκίων, την άρση των περιορισμών στις εσωτερικές συναλλαγές, και την προστασία της επιχειρηματικής επαγγελματικής ιδιοκτησίας και της πρώτης κατοικίας.

Αναφορικά με το θέμα των ενοικίων, η ΠΟΒΕΚ εκφράζει απογοήτευση για την κατάληξη του θέματος και διαβεβαιώνει ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Επίσης, ζητά επέκταση του νόμου περί Ενοικιοστασίου και καλεί όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μείωσαν τα ενοίκια να το πράξουν, καθώς και τους ενοικιαστές επαγγελματικής στέγης που είναι ενταγμένοι στο ενοικιοστάσιο να προσφύγουν στο δικαστήριο για μείωση των ενοικίων.

Η ΠΟΒΕΚ θα προωθήσει, επίσης, προτάσεις των εμπλεκομένων συνδέσμων της αναφορικά με “τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων και την αρνητική εξέλιξη των μονομερών αποφάσεων της Υπουργού Εργασίας για έκδοση τουριστικών διαταγμάτων που καθιστούν ολόκληρη την Κύπρο τουριστική”, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις αυτές προνοούν αφαίρεση εξουσιών έκδοσης διαταγμάτων από τον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας, καθορισμό των ωραρίων καταστημάτων βάσει νομοθεσίας, και προστασία της αργίας της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα