Η Πάφος φιλοξενεί το Pafos Sprint Triathlon

22:29 4/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη διεξαγωγή του πρώτου Pafos Sprint Triathlon, που θα διεξαχθεί στην Πάφο στις 10 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου και οι ξενοδόχοι της περιοχής σε συνεργασία με την εταιρεία Bikin Cyprus Event Management συμβάλουν ομαδικά έτσι ώστε

σε μια κοινή προσπάθεια, να προωθηθεί ο αθλητικός τουρισμός καθώς και η περιοχή γενικότερα ως ιδανικός προορισμός για αθλητικές διοργανώσεις ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Μαζική και ένθερμη ήταν η προσέλευση των ξενοδόχων, των εκπροσώπων των δήμων και άλλων εμπλεκομένων όπου σε δύο χωριστές συναντήσεις εξετάστηκαν με λεπτομέρεια οι διαδρομές, τεχνικά και οργανωτικά θέματα, δράσεις προβολής και προώθησης καθώς και άλλα συντονιστικά θέματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε ότι η εν λόγω εκδήλωση θεωρείται ως μέρος προετοιμασίας για το Διεθνή Αγώνα Τριάθλου, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο 2014 στην Πάφο όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι προσβλέπουν να καταστεί θεσμός και να προσελκύει εκατοντάδες συμμετέχοντες από το εξωτερικό κάθε χρόνο.

Οι συμμετοχές στον αγώνα μπορούν να γίνουν για την ατομική κατάταξη αλλά και για τον αγώνα σκυταλοδρομίας με ομάδες. Ο αγώνας είναι ανοικτός για συμμετοχή σε όλους τους λάτρεις του τριάθλου και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Ο αγώνας αποτελείται από τρία αθλήματα: κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο. Μέρος της διαδρομής της ποδηλασίας και στο τρέξιμο θα διεξαχθεί σε δρόμους του Δήμου Πάφου και του Δήμου Γεροσκήπου.

Η έναρξη θα γίνει στις 09.30 από την Πλαζ Γεροσκήπου και ο τερματισμός περίπου στις 11.30 στην Πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου Κ. Πάφου. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ανέρχεται στα €25 και ο αγώνας θα καλύψει 750 μέτρα κολύμπι, 18 χλμ ποδηλασία και 5χλμ τρέξιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα