Η ωτοπλαστική στα παιδιά και τα πολλαπλά οφέλη της

19:02 19/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλα ή «πεταχτά» αυτιά; Η ωτοπλαστική είναι η καλύτερη λύση για τα παιδιά καθώς ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία και την αυτοεκτίμηση τους, ενώ ταυτόχρονα πλημμυρίζει με χαμόγελο τα πρόσωπα τους. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

«Πράγματι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ο κατάλληλος χρόνος για μια τόσο απλή και ταυτόχρονα αποτελεσματική επέμβαση, η οποία διαμορφώνει την εικόνα του παιδιού για όλη του τη ζωή» τονίζει ο πλαστικός χειρουργός κ. Άρης Νταμάγκας,

αναπληρωτής διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ανησυχίες για την εξωτερική εμφάνιση μπορεί να γίνουν εξαιρετικά έντονες κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, επειδή η αυτοεκτίμηση σε αυτή την ηλικία είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με την εικόνα του σώματος. Οποιοδήποτε σωματικό χαρακτηριστικό των παιδιών γίνεται στόχος ανεπιθύμητης προσοχής – ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου – προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό αφορά το πρόσωπο και είναι δύσκολο να καλυφθεί, όπως είναι τα μεγάλα ή «πεταχτά» αυτιά.

Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα και ξέρουν πότε γίνονται αποδεκτά και πότε απορρίπτονται. Μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ικανότητα κοινωνικοποίησης και συνεργασίας, αλλά όταν απορρίπτονται ενδέχεται να αναπτύξουν αρνητικές συμπεριφορές, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και την ενήλικη ζωή τους (ντροπαλότητα, εσωστρέφεια, παθητικότητα, παραίτηση).

Η έλλειψη διακριτικότητας που χαρακτηρίζει την παιδική ηλικία, δημιουργεί προβλήματα στο…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα