Η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε τη μνήμη Πιττοκοπίτη και Έλενας Παναγή

22:49 16/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του Προεδρεύοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σοφοκλή Φυττή και με μονόλεπτη σιγή, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε σήμερα το απόγευμα τη μνήμη του πρώην Βουλευτή Νίκου Πιττοκοπίτη και της Ανώτερης Στενογράφου της Βουλής

Έλενας Παναγή, η οποία απεβίωσε σήμερα το πρωί.

Ιδιαιτέρως δυναμική, είπε ο κ. Φυττής, ήταν στο ΔΗΚΟ η πολιτική δραστηριότητα του Νίκου Πιττοκοπίτη, ο οποίος γεννήθηκε στη Δρούσια της Πάφου το 1941 και απέθανε στις 22 Δεκεμβρίου 2013.

Ο Νίκος Πιττοκοπίτης διετέλεσε Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Πάφου του Δημοκρατικού Κόμματος για τρεις συνεχόμενες θητείες, από το 1991 έως το 2006, υπήρξε δε Αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, καθώς και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας, Εσωτερικών και Γεωργίας.

Κατά την πρώτη βουλευτική του θητεία, από το 1991 έως το 1996, ήταν Κοσμήτορας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ από το 2003 μέχρι και το 2006 ήταν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ.

“Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Νίκος Πιττοκοπίτης διακρίθηκε για τη μαχητικότητα και την αδιάλειπτη προσφορά του στην πατρίδα”, δήλωσε ο κ. Φυττής, προσθέτοντας πως “αξιοσημείωτη ήταν η ενεργός συμμετοχή του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, η υπηρεσία του ως διοικητή λόχου βαρέων όπλων στην επαρχία Πάφου κατά τη διάρκεια της τουρκοκυπριακής ανταρσίας, καθώς και ο αγώνας του κατά της ΕΟΚΑ Β΄ και του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974″.

Το 1980, ο Νίκος Πιττοκοπίτης εντάχθηκε στο κόμμα και το 1987 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ το 2000 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος του κόμματος, επανεξελέγη το 2005 στη θέση αυτή, την οποία διατήρησε μέχρι και το διορισμό του στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών το 2008.

Παράλληλα, ο Νίκος Πιττοκοπίτης υπηρέτησε το συνδικαλισμό και το συνεργατισμό, αλλά και την τοπική κοινωνία της γενέτειράς του, της Πάφου, από διάφορες θέσεις και αξιώματα.

Ο Νίκος Πιττοκοπίτης, πρόσθεσε ο Προεδρεύων της Βουλής, “κέρδιζε την εκτίμηση των άλλων με τον εκρηκτικό και δυναμικό του χαρακτήρα, το πηγαίο του χιούμορ και την αστείρευτη ενεργητικότητα και μαχητικότητά του”.

Για την Ανώτερη Στενογράφο της Βουλής, Έλενα Παναγή, ο κ. Φυττής είπε ότι απεβίωσε τις πρωινές ώρες σήμερα από σοβαρότατη πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν.

“Η Έλενα”, συνέχισε ο Προεδρεύων της Βουλής, “υπηρέτησε το κοινοβούλιο επί 26 συναπτά έτη ως στενογράφος και για κάποια περίοδο και ως ιδιαιτέρα του Γενικού Διευθυντή της Βουλής” και, “με αξιοζήλευτη εργατικότητα και αφοσίωση στο καθήκον, προσέφερε τις υπηρεσίες της τόσο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας όσο και σε αυτές των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών”.

Όπως ανέφερε ο κ. Φυττής, “η Έλενα διακρινόταν για το δυναμισμό, την καλωσύνη και την ευαισθησία της και αποτέλεσε τόσο για τους συναδέλφους της όσο και για τα μέλη της Βουλής έναν πολύτιμο και ακούραστο συνεργάτη, που θα θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και εκτίμηση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα