Η Ολλανδία στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

19:05 17/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο γραφείο του με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο κα Brechje Schwachöfer, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Ηλιάδης τόνισε τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις των δύο χωρών. Αναφερόμενος στις πρόσφατες

εξελίξεις για τις έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο. Αυτή η προσήλωση, τόνισε, σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της, η κα Brechje διαβεβαίωσε τον κ. Ηλιάδη ότι η χώρα της αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και ανάφερε ότι η θέση αυτή της χώρας της διατυπώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και διαβιβάσθηκε και στην ίδια την Τουρκία.

Τέλος διαπιστώθηκε η αμοιβαία θέληση και ετοιμότητα για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα