Η μόνη συνέπεια του ΠτΔ είναι στην ασυνέπεια του, λέει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

14:59 8/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

«Η μόνη συνέπεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι στην ασυνέπεια του» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας μετά το πέρας του 12ου ετήσιου μνημοσύνου του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως, «ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναφέρει τις πρόνοιες, ή την φιλοσοφία του σχεδίου Ανάν, και αθέτησε τη δέσμευση του, δεσμεύτηκε

έναντι του ΔΗΚΟ κοινή διαχείριση του κυπριακού και δεν τήρησε αυτή τη δέσμευση, δεσμεύτηκε έναντι του κυπριακού λαού ότι θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις εάν η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την ΑΟΖ μας και αθέτησε αυτή του τη δέσμευση» .

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως, «ενώπιον μας δεν έχουμε το δίλημμα , λύση η μη λύση». «Για το ΔΗΚΟ», πρόσθεσε, «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μπροστά μας, έχουμε το δίλημμα: μια λύση εθνικού ξεκαθαρίσματος που θα καταλύει και θα διαλύει τη Κυπριακή Δημοκρατία , που θα μας αφήσει υποβαθμισμένους από κράτος σε κοινότητα σε αναζήτηση κηδεμόνα, και από την άλλη μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος» . «Το ΔΗΚΟ», σημείωσε, «όπως έκαμνε πάντα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Κυπριακή Δημοκρατία και να αγωνίζεται για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Προέδρου στο Δουβλίνο και τα αποτελέσματα της ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ανέφερε ότι «θα αναμένουμε να δούμε κατά πόσο τα λεκτικά συμπεράσματα θα υλοποιηθούν στη πράξη, γιατί είναι πάρα πολλές οι φορές στο παρελθόν που ακούσαμε για δεσμεύσεις για υποσχέσεις για βοήθεια, ιδιαίτερα και από την κ. Μέρκελ ακούγαμε για στήριξη και πριν από το κούρεμα , αλλά δυστυχώς στην πορεία οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια».

Συνεδρία Ε.Γ.

Ερωτηθείς σχετικά με την απουσία των 4 Υπουργών στελεχών του ΔΗΚΟ από τη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως, «η απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι καθαρή , έχουμε αποφασίσει να αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση του κυρίου Αναστασιάδη λόγω της διαφωνίας μας στου χειρισμούς του κυπριακού».

«Οι Υπουργοί που προέρχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα», πρόσθεσε , «έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, το καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο , επομένως δεν τίθεται θέμα πλέον να συμμετάσχουν Υπουργοί στο εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ».

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε στη συνέχεια λόγο για δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης τα οποία όπως σημείωσε , υπολογίζουν και ονειρεύονται τη διάσπαση του Δημοκρατικού Κόμματος .

«Λογαριάζουν, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «χωρίς τον ξενοδόχο , λογαριάζουν χωρίς τον Δηκοικό κόσμο». «Ενωμένοι», πρόσθεσε «θα προχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες υπεράσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί γι αυτό το λόγο ιδρύθηκε το Δημοκρατικό Κόμμα».

Ευρωεκλογές

Αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα των ευρωεκλογών εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ΔΗΚΟ είχε το δικό του εκλογικό συνέδριο. Σημείωσε πως, «υπάρχει μια καθυστέρηση σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα σε ό,τι αφορά την έναρξη των διαδικασιών για τις ευρωεκλογές».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «το ΔΗΚΟ έχει ήδη ξεκινήσει αυτή την πορεία προχωρεί με σταθερά βήματα και πάρα πολύ σύντομα θα παρουσιάσει την πρόταση του κόμματος για τα τεκταινόμενα της Ευρώπης και σε ό,τι αφορά την πρόταση του ιδίου για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζουμε ως ισότιμο κράτος».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν εισέπραξε «όχι» από κορυφαία στελέχη , από τα οποία ζητήθηκε να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε, «δεν πρόκειται να μπω σε μια συζήτηση για εικασίες , ονοματολογίες σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο , νομίζω θα πρέπει να σεβαστείτε τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος μας και να μας αφήσετε ακριβώς και εμάς να ακολουθήσουμε τις δικές μας διαδικασίες σε ό,τι αφορά το καταρτισμό του ψηφοδελτίου αλλά και τη πορεία προς τις ευρωεκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα