Η Λάρνακα ακυρώνει την καρναβαλίστικη παρέλαση

12:39 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Λάρνακας ακύρωσε τη φετινή καρναβαλίστικη παρέλαση και το ποσό που θα διέθετε για τη διοργάνωση της εκδήλωσης θα προσφερθεί για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Σε γραπτή ανακοίνωση, ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «αφουγκραζόμενος τις δυσκολίες και τα μηνύματα των καιρών, αποφάσισε όπως φέτος πραγματοποιηθεί μόνο η καθιερωμένη εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα στον εκδρομικό χώρο Τεκκέ. Ως εκ τούτου, η καρναβαλίστικη παρέλαση ακυρώνεται και το προϋπολογιζόμενο

κόστος για την παρέλαση και τη διοργάνωση της εκδήλωσης, θα δοθεί ως εισφορά για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας».

Στόχος, προστίθεται, είναι η συνέχιση της διοργάνωσης των θεσμοθετημένων εκδηλώσεων (Ανθεστήρια, Κατακλυσμός κ.ά.) που εμπίπτουν στο πλαίσιο της λαϊκής παράδοσης, αλλά και γενικότερα της προώθησης του πολιτισμού.

Ωστόσο, σημειώνει, «η αναγκαιότητα για συλλογή περισσότερων αγαθών για έμπρακτη στήριξη και βοήθεια συνανθρώπων μας, οι αιτήσεις για στήριξη των οποίων ξεπερνούν τις χίλιες, με την ουσιαστική προσφορά των δημοτών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και καθήκον όλων μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται ο τόπος».

Keywords
Τυχαία Θέματα