‘Η Κυβέρνηση ωθεί στην παραπέρα αυτονόμηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης’

12:05 18/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση δίνει ώθηση στην παραπέρα αυτονόμηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη διεύρυνση της επαφής της με τον απλό πολίτη, διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τους υποψήφιους της αρεσκείας τους.

Σε δηλώσεις του στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις σημερινές εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Κυβέρνηση εμμένει στην αιρετότητα των τοπικών αρχών

της κατεχόμενης Κύπρου επειδή εμμένει στην επανένωση του νησιού.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ”η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η εξουσία της αποκέντρωσης, είναι η εξουσίας της άμεσης δημοκρατίας, και βεβαίως έχει το καθήκον να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη”.

”Φρονώ ότι η αιρετή Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κύπρο από το 1986 μέχρι σήμερα έχει κάνει ένα σπουδαίο έργο. Έχει αναμορφώσει τις πόλεις και την ύπαιθρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά προβλήματα, τα οποία γεννά η ίδια η ανάπτυξη”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ”η δική μας η Κυβέρνηση δίνει ώθηση στην παραπέρα αυτονόμηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ασφαλώς στην παραπέρα επαφή της, στη διεύρυνση της επαφής της με τον απλό πολίτη”.

”Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος, εκτιμώντας ακριβώς το τί έχει επιτύχει η αιρετή Τοπική Αυτοδιοίκηση, σήμερα θα προσέλθει στις κάλπες να ασκήσει το ιερό δικαίωμα της ψήφου, για αυτό κάνω και εγώ με τη σειρά μου έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν τους υποψήφιους της αρεσκείας τους, είτε αυτοί είναι δήμαρχοι, είτε είναι δημοτικά συμβούλια, είτε είναι σχολικοί έφοροι, είτε είναι οποιοιδήποτε υποψήφιοι τους οποίους θα ήθελαν να ψηφίσουν”, είπε.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ”εμμένουμε στην αιρετότητα των τοπικών αρχών της κατεχόμενης Κύπρου, γιατί εμμένουμε στην υπόθεση της απελευθέρωσης του κατεχόμενου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επανένωση της χώρας και του λαού μας”.

”Η συνέχιση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των κατεχόμενων περιοχών είναι απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας όλοι από κοινού να εργαστούμε ούτως ώστε να επιστρέψουμε και να αναμορφώσουμε, να ανοικοδομήσουμε τις πόλεις και τα χωριά μας, μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα