Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

18:32 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση, διά του Εκπροσώπου της, χαιρέτισε τη θέση αρχών που έχει διατυπώσει η Ρωσία αναφορικά με το θέμα της απόκτησης περιουσίας από Ρώσους πολίτες στα κατεχόμενα.

Οπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, η ρωσική θέση στηρίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τις οποίες καταδικάζεται η ανακήρυξη του ψευδοκράτους και βρίσκεται στα ψηφίσματα 541 και 550 του ΣΑ του ΟΗΕ

στα οποία κάνει αναφορά η δήλωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

”Χαιρετίζουμε την ξεκάθαρη θέση αρχών που η Ρωσική Ομοσπονδία έχει διατυπώσει αναφορικά με το θέμα της απόκτησης περιουσίας από Ρώσους πολίτες στα κατεχόμενα”, είπε.

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι η ρωσική θέση ”επαναβεβαιώνει τις διαχρονικές και σταθερές θέσεις αρχών που τηρεί η χώρα στο Κυπριακό, θέσεις που ενισχύουν τον αγώνα του λαού μας για λύση, που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και να επανενώνει τη χώρα και το λαό στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για ένα κράτος, μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα