Η Κύπρος χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και όχι εξαγγελίες, δηλώνει ο Δ. Παπαδάκης

17:14 13/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αυτό που χρειάζεται η Κύπρος είναι πραγματικές και θεμελιακές μεταρρυθμίσεις και όχι απλές εξαγγελίες, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Αναφερόμενος στη δημοσιογραφική Διάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος οι πολίτες απαιτούν ρίξεις και τομές και όχι εκδήλωση προθέσεων.

«Άλλωστε,

βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει χρόνος, αλλά επείγει η άμεση αντίδραση για να λύνονται τα καυτά προβλήματα των πολιτών», είπε και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στο Πολιτικό, το Πολιτειακό και το Κομματικό Σύστημα», όπως και «μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στους θεσμούς». Θεσμούς, ανέφερε, «για τη χρηστή διοίκηση, την ισοπολιτεία, την αξιοκρατία, την ίση, μεταχείριση των πολιτών. Την πάταξη της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού, της διαπλοκής και της διαφθοράς, που κατατρώουν τα σωθικά της κυπριακής οικονομίας».

Δεν υπάρχει, συμπλήρωσε, «χώρος συμβιβασμού με κατεστημένες νοοτροπίες που συνέβαλαν ώστε να ζήσει ο τόπος μας την καταστροφή».

Ο κ. Παπαδάκης είπε, τέλος, ότι η ΕΔΕΚ, που πρωταγωνίστησε στον εκσυγχρονισμό, τη μεταρρύθμιση και την εξυγίανση της δημόσιας ζωής, η ΕΔΕΚ που ουδέποτε ενεπλάκη στη διαφθορά και τη διαπλοκή, διαπλοκή και διαφθορά που οδήγησαν στην σημερινή οικονομική τραγωδία, θα συνεχίσει όπως και στο παρελθόν να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά και να στηρίζει κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης και οποιοδήποτε άλλων θεσμών προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης του εκσυγχρονισμού και της εξυγίανσης του δημοσίου βίου της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα