Η «κίνηση κοινοτικής ύπαρξης» επανασυστάθηκε στα κατεχόμενα

20:30 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά εκδηλώσεων από μεθαύριο εγκαινιάζει η «τ/κ κίνηση κοινοτικής ύπαρξης» που επανασυστάθηκε σήμερα στα κατεχόμενα, καταρτώντας τις αρχές που τη διέπουν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Αχμέτ Καπτάν, πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS, αναφέρεται ότι το κίνημα αποφασίζει να συνεχίσει τους αγώνες του μέχρι να λήξει η καταπίεση. «Η καταπίεση από το υποταγμένο κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) σέρνει την τ/κ κοινότητα στον αφανισμό».

Αναφέρεται επίσης ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να παρεμποδιστούν οι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές,

πολιτιστικές, δημογραφικές και κάθε είδους επιβολές και ιδιωτικοποιήσεις των πακέτων του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), τα οποία έχουν στόχο τον αφανισμό της τ/κ κοινότητας, να εγκαθιδρυθεί η βούληση αυτοδιοίκησης της τ/κ κοινότητας, να επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών που θα δημιουργεί μια ομοσπονδία και μέχρι που οι Τ/κ να πάρουν τη θέση τους διεθνώς.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε όπως γίνει ενημερωτική εκστρατεία μεθαύριο, 17 Ιανουαρίου, ενώ στις 18 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το “υπουργείο εσωτερικών” εναντίον της πολιτικής διαμοιρασμού «υπηκοοτήτων» και αλλαγής της δημογραφικής δομής.

Την ανακοίνωση υπογράφουν – μεταξύ άλλων – τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας, Νέα Κύπρος, Ενωμένη Κύπρος, η «ένωση τ/κ οδηγών ταξί», η «ένωση παραγωγών νερατζιών» Μόρφου, η KTAMS, οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών KTÖS και KTOEÖS, οι συντεχνίες εργαζομένων TÜRK-SEN, DEV-İŞ, η συντεχνία «δημοτικών υπαλλήλων» BES, η συντεχνία των γιατρών TIP-İŞτων δημοσιογράφων BASIN-SEN, οι συντεχνίες των καθηγητών στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή DAÜ-SEN, DAÜ-BİR-SEN, η συντεχνία των εργαζομένων στον «συνεργατισμό» KOOP-SEN, του προσωπικού του παράνομου αεροδρομίου HAVA-SEN, στην «αρχή ηλεκτρισμού» EL-SEN, στην «αρχή τηλεπικοινωνιών» TEL-SEN, κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα