Η Κατηγορούσα Αρχή απέσυρε χθεσινή υποβολή στη δίκη για το φόνο Α.Χατζηκωστή

17:03 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα λάθος που έγινε στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, έσπευσε να διορθώσει σήμερα η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Ελενα Κλεόπα προς αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η κ. Κλεόπα απέσυρε τη χθεσινή της υποβολή ότι ο 2ος κατηγορούμενος Τάσος Κρασοπούλης ψεύδεται σε σχέση με το αν πραγματοποιήθηκε ή όχι η σχολική γιορτή της θυγατέρας

του στις 18 Δεκεμβρίου του 2009.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο η δημόσια κατήγορος το λάθος έγινε από κολλέγιο στην Λευκωσία, όπου έγινε η σχολική γιορτή, προσθέτοντας πως μόλις η εισαγγελία διαπίστωσε το λάθος της έσπευσε να αποκαταστήσει την τάξη.

Εξήγησε στο δικαστήριο πως το κολλέγιο, στο οποίο έγινε η σχολική εκδήλωση της κόρης του Τάσου Κρασοπούλη, έστειλε εκ νέου βεβαίωση στην εισαγγελία, η οποία πιστοποιεί ότι η συγκεκριμένη γιορτή έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 2009.

«Μας ειδοποίησαν εκ νέου με βεβαίωση ότι εκ παραδρομής δεν είχε καταγραφεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. Μετά από ενδελεχή έλεγχο μας είπαν τελικά ότι έγινε η γιορτή, μόνο που δεν είναι εφικτό να μας πουν την ώρα», είπε κ. Κλεόπα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου, Μάριος Γεωργίου ζήτησε όπως κατατεθεί η νέα βεβαίωση ως τεκμήριο.

Είπε πως δεν μπορεί η Γενική Εισαγγελία να παραπλανεί το δικαστήριο με αυτό τον τρόπο και ζήτησε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, αφού όπως, είπε σήμερα ο Τύπος αφιερώνει τις σελίδες του στο θέμα, με τίτλους όπως «Η γιορτή που δεν έγινε ποτέ».

Η κ. Κλεόπα εξήγησε πως από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε κάποια πράγματα η κατηγορούσα Αρχή είχε καθήκον να τα διερευνήσει, συμπληρώνοντας πως «το λάθος έγινε από το κολλέγιο».

«Όταν η κατηγορούσα Αρχή», είπε, «έλαβε τη νέα γραπτή βεβαίωση, την έθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, για αποκατάσταση της αλήθειας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κατατεθεί ως τεκμήριο».

Κατά την αντεξέτασή του από τη κατηγορούσα Αρχή, ο Τάσος Κρασοπούλης ρωτήθηκε γιατί δεν ανέφερε στην Αστυνομία ότι στην οικία του ζούσε και η οικιακή του βοηθός.

Ο 2ος κατηγορούμενος απάντησε ότι το διάστημα που συνελήφθη ρωτήθηκε από τους ανακριτές με ποιους διαμένει, λέγοντας τους ότι μένει με τη σύζυγο του και τα δύο παιδιά του. Συμπλήρωσε πως δεν είχε αναφερθεί στην οικιακή βοηθό του, γιατί δεν τη θεωρούσε μέλος της οικογένειας του.

Σε ερώτηση της κατηγορούσας Αρχής «αν φοβόταν να την αναφέρει, γιατί θα την καλούσαν να καταθέσει», ο Κρασοπούλης είπε: «Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα. Άλλοι είναι που φοβόντουσαν, γι’ αυτό και λίγο μετά από τη σύλληψη μου την απέλασαν.(…) Όταν με συνέλαβαν είχα τεράστια προβλήματα. Νομίζετε είχαν την έγνοια της οικιακής βοηθού; Εξάλλου, η αστυνομία γνώριζε για την οικιακή βοηθό, αφού όταν ήρθε σπίτι μου για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψής μου μπήκε και στο δωμάτιο της. Δεν τους βόλευε να έρθει για κατάθεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα