Η γερμανική οικονομία αντικρίζει αισιόδοξα το 2014, ωστόσο η ανεργία παραμένει

21:15 27/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πριν από ένα χρόνο η γερμανική βιομηχανία αντιμετώπιζε με ανησυχία το μέλλον της. Φέτος διαπνέεται από την πεποίθηση ότι του χρόνου θα αυξηθεί η παραγωγή.

Εδώ και δεκαετίες το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW) πιάνει το σφυγμό της οικονομίας στο τέλος του χρόνου. Φέτος χτυπά ζωηρά. Αυτό τουλάχιστον είναι το μήνυμα από τους περισσότερους οικονομικούς συνδέσμους και ενώσεις που ρωτήθηκαν σχετικά.

Όλοι οι βασικοί οικονομικοί κλάδοι περιμένουν ότι του χρόνου θα επεκταθεί η παραγωγή σε σχέση με φέτος», δηλώνει ο Μίχαελ Χύτερ διευθυντής του Ινστιτούτου.

«Ισχύει

και για βιομηχανίες που ήταν διστακτικές, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η μεταλλουργία, η χημική βιομηχανία και η βιομηχανία ηλεκτρικών ειδών. Υπάρχουν όμως και κλάδοι όπου το κλίμα είναι ακόμη βαρύ. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν τα ανθρακωρυχεία, που εδώ και χρόνια βλέπουν να έρχεται το τέλος τους, αλλά και οι τομείς ενέργειας και χαρτιού. Όλοι οι υπόλοιποι χαίρονται με τις θετικές προοπτικές που οφείλονται κυρίως στη σταθερή οικονομική συγκυρία της Γερμανίας, που θα βελτιωθεί του χρόνου σύμφωνα με τα προγνωστικά», είπε.

Πρόσθεσε ότι ωστόσο, δεν αναμένεται δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις αβεβαιότητες γύρω από τον τρόπο που η νέα κυβέρνηση θα ρυθμίσει την αγορά εργασίας» υποστηρίζει ο διευθυντής του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου.

Το ότι ο Χύτερ συνδέει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας με αξιώσεις των οικονομικών ενώσεων από τους πολιτικούς δεν εκπλήσσει, μιας και το Ινστιτούτο του χρηματοδοτείται από τους επιχειρηματικούς συνδέσμους και επομένως ανήκει στις υποχρεώσεις του να τονίζει τις ανησυχίες της βιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα