Η Γαλλία θα μειώσει το έλλειμμα στο 3% το 2013, δήλωσε ο Μοσκοβισί

00:47 31/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γαλλία θα μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) μέχρι το 2013 σύμφωνα με τους στόχους που τέθηκαν από την ΕΕ, δήλωσε ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί.

”Θα επιτύχουμε τους στόχους μας για το 2013, 3,0%”, είπε ο κ. Μοσκοβισί, ύστερα από συνομιλίες με τον επικεφαλής του Eurogroup, πρωθυπουργό του

Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει νωρίτερα το Παρίσι ότι η επίτευξη αυτού του στόχου μέχρι το 2013 θα αποδειχθεί δύσκολη και κάλεσε τη Γαλλία να κάνει περισσότερα για να τιθασεύσει τα δημόσια οικονομικά της.

”Η δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει μία από τις βασικές προκλήσεις πολιτικής στη Γαλλία”, αναφέρει η Επιτροπή στην έκθεση που κυκλοφόρησε σχετικά με τις οικονομίες της Ευρωζώνης.

Το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας ανήλθε στο 5,2% του ΑΕΠ το 2011.

”Παρά το γεγονός ότι ο φετινός στόχος του 4,4% του ΑΕΠ φαίνεται εφικτός, η απόσταση από το ποσοστό του 3% του ΑΕΠ παραμένει σημαντική”, αναφέρει η Επιτροπή.

”Οι γαλλικές αρχές πρέπει να προσδιορίζουν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν την διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος μέχρι το 2013”, σημειώνει η Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα