Η φαλάκρα «προδίδει» την καρδιοπάθεια

08:22 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού ή μία μικρή κάθετη «τσάκιση» στον λοβό του αυτιού μπορεί να μοιάζουν με αθώα «σημάδια» του γήρατος, αλλά μία νέα μελέτη υποδηλώνει πως μπορεί να αποτελούν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Δανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας αυξάνεται κατά 39% και ο κίνδυνος εμφράγματος κατά 57% όταν ένας άνθρωπος έχει τρία ή τέσσερα από τα «σημάδια» που ακολουθούν: φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού, «υποχώρηση» της τριχοφυΐας στους κροτάφους, πτύχωση στον λοβό του

αυτιού και συσσώρευση λίπους γύρω από τα βλέφαρα (αποκαλείται ξανθέλασμα).

Το συμπέρασμα προέκυψε αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν την ηλικία και πρακτικά σημαίνει πως «το να δείχνει κάποιος γερασμένος για την ηλικία του επειδή έχει αυτά τα “σημάδια” του γήρατος, υποδηλώνει κακή καρδιαγγειακή υγεία», κατά την επικεφαλής ερευνήτρια δρα Αν Τίμπγιαεργκ-Χάνσεν, καθηγήτρια και διευθύντρια του Τμήματος Κλινικής Βιοχημείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Η μελέτη βασίσθηκε σε 10.885 εθελοντές, οι οποίοι είχαν ηλικία άνω των 40 ετών όταν δήλωσαν συμμετοχή σε αυτήν. Οι ερευνητές τους παρακολούθησαν επί 35 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 3.401 κρούσματα καρδιοπάθειας και 1.708 εμφράγματα….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα