Η Επιτροπή Συμβασιούχων Δημοτικής χαιρετίζει το διάλογο για το νέο σύστημα διορισίμων

22:21 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πρόσκληση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα του νέου συστήματος διορισίμων, χαιρετίζει η Επιτροπή Συμβασιούχων Δημοτικής, με σημερινή της ανακοίνωση.

“Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός πως θα αρχίσει διάλογος επί του σχεδίου και της εν γένει φιλοσοφίας του και πως το όποιο σχέδιο τελικά παρουσιαστεί, θα είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων”, αναφέρει.

Παράλληλα, η Επιτροπή θεωρεί “σημαντικό το γεγονός

πως έχει γίνει κατορθωτό να αρθούν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, όπως αυτά είχαν τροχοδρομηθεί από τον Υπουργό Παιδείας”, ενώ εκφράζει την πεποίθηση πως “υπάρχουν πολλά εμπόδια να υπερπηδηθούν για να επιτευχθεί μία συμφωνία και οποιεσδήποτε βιαστικές κινήσεις δεν θα βοηθήσουν τον εποικοδομητικό διάλογο”.

Αναφέρει, ωστόσο, ότι “τα πραχθέντα της συνάντησης και το περιεχόμενό της, έχουν γίνει αντικείμενο πολλών ερμηνειών και παραφιλολογίας, τόσο στον εκπαιδευτικό κόσμο, όσο και στον Τύπο”.

Η Επιτροπή Συμβασιούχων Δημοτικής θεωρεί πως “για αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, καλό θα ήταν να γίνει επίσημη τοποθέτηση από τους εμπλεκόμενους φορείς της συνάντησης”.

Παράλληλα, αναφέρει πως αποτελεί πάγια θέση της, “η εξαίρεση των εκπαιδευτικών με υπηρεσία (συμβασιούχων και αντικαταστατών) και αναμένει πως αυτό θα αποτελέσει, όπως προσθέτει, “και θέση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στον επικείμενο διάλογο”.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή σημειώνει πως “οι αναφορές στον Τύπο για εισήγηση για εξέταση εφάπαξ, οποιασδήποτε μορφής, περιέχει όλους εκείνους τους κινδύνους που έχουν αναλυθεί πολλάκις και καθιστούν το σύστημα διαβλητό αλλά και ηθικά άδικο για εκπαιδευτικούς με υπηρεσία”.

Η Επιτροπή Συμβασιούχων Δημοτικής χαιρετίζει “την πρόθεση για αναγνώριση και εφαρμογή του 30μηνου και στην εκπαίδευση (κάτι που ισχύει στον Δημόσιο Τομέα) όμως κάτι τέτοιο πρέπει να διαχωριστεί από την προσπάθεια για αλλαγή του καταλόγου”.

“Τυχόν σύνδεσή του με το συζητηθέν σχέδιο, θα θυματοποιήσει μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην εκπαίδευση και κάτι τέτοιο μας βρίσκει αντίθετους”, αναφέρει και προσθέτει πως έχει “ταχθεί υπέρ του εκσυγχρονισμού του καταλόγου και επικροτούμε το διάλογο που θα αρχίσει μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων”.

Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι “όποιες αποφάσεις παρθούν, πρέπει να γίνουν με τρόπο που να μην εκμηδενίζουν την υπηρεσία και την προσφορά μάχιμων εκπαιδευτικών που ήδη βρίσκονται στα σχολεία” και προσθέτει ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θεωρεί “πως μπορεί να γίνει μόνο με εξαίρεση των προαναφερθέντων από το υπό μελέτη σχέδιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα