Η Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα συμμετέχει στο πένθος της Κύπρου

19:20 18/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα εκφράζει τη βαθειά της θλίψη και συγκίνηση, για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη και θεωρεί πως ο θάνατος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας επήλθε σε μια καθοριστική περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις απειλές της Τουρκίας και δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα αναφέρει πως «ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης, της ιστορικής

γενιάς των Κυπρίων, που έγραψαν την ιστορία της Κύπρου τις τελευταίες δεκαετίες» και προσθέτει πως «τον διέκρινε η σύνεση, η τόλμη, ο ρεαλισμός, η διορατικότητα και ο αγνός πατριωτισμός».

«Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στους αγώνες της Κύπρου. Υπηρέτησε στον αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον αποικιακό ζυγό και εξελέγη βουλευτής, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, συνομιλητής για το Κυπριακό και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενέταξε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως συμπληρώνει «δεν πρόλαβε δυστυχώς να δει τους αγώνες και το μεγάλο του όραμα, την επανένωση της Κύπρου να πραγματοποιείται».

Καταλήγει λέγοντας πως οι απόδημοι Κύπριοι της Βρετανίας και ιδιαίτερα το Συμβούλιο και τα μέλη της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας «θα θυμούνται πάντοτε όλοι, με πολλή αγάπη, εκτίμηση και ευγνωμοσύνη ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Λονδίνο την υπηρέτησε σαν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της το 1939, και από το 1994 της έκανε τη μεγάλη τιμή να είναι υψηλός προστάτης της».

Keywords
Τυχαία Θέματα