Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση το μεγαλύτερο επίτευγμα της θητείας του, δηλώνει ο Δημοσθένους

17:01 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης θεωρεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της δεκαοκτάμηνης θητείας του στο Υπουργείο Παιδείας ο απερχόμενος Υπουργός Γιώργος Δημοσθένους. Σήμερα συμμετείχε στην τελευταία του δημόσια εκδήλωση ως Υπουργός, και κατέθεσε το θεμέλιο λίθο της νέας αίθουσας εκδηλώσεων του Γυμνασίου Διανέλλου και Θεοδότου στη Λευκωσία.

Από Δευτέρας ο ίδιος θα ξεκουραστεί, θα ανασυντάξει δυνάμεις και δεν αποκλείεται να επιστρέψει

στα παλιά του λημέρια ως ακαδημαϊκός. “Ο,τι και να κάνω, αυτό θα περιστρέφεται γύρω από την παιδεία”, είπε.

Χαρακτήρισε μεγάλη εμπειρία την παρουσία του στο Υπουργικό και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ ακόμη μεγαλύτερης σημασίας ήταν τα όσα αποκόμισε κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο ίδιος είπε ότι φεύγει περήφανος για τα όσα κατάφερε και τα υπόλοιπα τα αφήνει να τα κρίνει η ιστορία.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο απερχόμενος Υπουργός είπε ότι αισθάνεται πως υπηρέτησε με υπευθυνότητα, σεβασμό και αγάπη στα παιδιά και με την βαθύτατη εκτίμηση και έγνοια για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη ως πραγματικοί παιδαγωγοί για το καλό του τόπου, των παιδιών και της παιδείας γενικότερα.

“Αυτό που όλοι οραματιστήκαμε, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία εδώ και δέκα χρόνια ξεκίνησε και συνεχίζει με πιο έντονους ρυθμούς, θέλω να πιστεύω θα συνεχιστεί και θα αποτελέσει πραγματικά το μέσο όπου θα δώσει στη παιδεία και στα παιδιά του τόπους μας αυτό που χρειάζονται”, ανέφερε.

“Αυτό περιλαμβάνει νέα αναδιαρρύθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, στο Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές μονάδες, γενικότερα ένα διαφορετικό αέρα μάθησης σε αυτό που ονομάζουμε δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο”, είπε ο κ. Δημοσθένους.

Ο Υπουργός είπε ότι αυτό ήταν η μοναδική του έγνοια, δηλαδή να φέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στο σχολεία, προσθέτοντας ότι θα κριθεί από την ιστορία, κατά πόσο δηλαδή τα κατάφερε. Τουλάχιστον, είπε, φεύγω περήφανος.

Υπενθύμισε ότι στη δεκαοκτάμηνη του παρουσία θεσμοθετήθηκαν τα νέα μουσικά σχολεία, εγκρίθηκε η νέα ιατρική σχολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναδιοργανώθηκε η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενισχύθηκε η υλικοτεχνική υποδομή, αναβαθμιστηκε ο τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία. “Για όλα αυτά νοιώθω περήφανος και είμαι σίγουρος ότι επειδή η ιστορία δεν σταματά, αλλά συνεχίζεται και ο νέος Υπουργός Παιδείας θα συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα, στην ίδια κατεύθυνση για να δώσουμε αυτό που χρειάζεται ο τόπος”, ανέφερε.

Σε σχόλιο για το έργο που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει και το οποίο όμως είναι αρκετά προχωρημένο, ο απερχόμενος Υπουργός αναφέρθηκε σε τρία θέματα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο διάδοχός του θα τα προωθήσει. Αναφέρθηκε σε τρεις βελτιωμένες προτάσεις στις οποίες το Υπουργείο κατέληξε μετά από διάλογο και αφορούν το εκσυγχρονισμένο σύστημα στην εκπαιδευτική υπηρεσία, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων και την πρόταση για τα νέα ωρολόγια προγράμματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται όπως είπε για ολοκληρωμένες και δουλεμένες προτάσεις, που έχουν ένα και μόνο στόχο, να στηρίξουν την αναβάθμιση της ποιότητας στα σχολεία.

Από Δευτέρας ο Γιώργος Δημοσθένους είπε ότι θα ξεκουραστεί και θα προσπαθήσει να ηρεμήσει.

“Θα ανασυντάξω δυνάμεις, θα δω όλα αυτά που άφησα πίσω όλο αυτό το καιρό και με ποιό τρόπο θα τα βάλω σε μια σειρά, γιατί η ζωή συνεχίζεται και προχωρά, θα αναλογιστώ τι έκανα όλο αυτό το καιρό και τι μπορώ να κάνω από δω και πέρα και σίγουρα θα κινούμαι πέριξ και μέσα στη παιδεία αυτού του τόπου, δεν είναι κάτι άλλο που μπορώ να κάνω πέρα από το να ασχολούμαι με τα θέματα της παιδείας”, ανέφερε.

Ο Γιώργος Δημοσθένους διορίστηκε Υπουργός Παιδείας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τον Αύγουστο του 2011. Διαδέχθηκε τον Ανδρέα Δημητρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα