Η ΕΕ καταδικάζει τις αντισιιτικές επιθέσεις στο Ιράκ

09:01 6/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν ‘Αστον καταδίκασε χθες έντονα το κύμα των αντισιιτικών επιθέσεων που σημειώθηκε στο Ιράκ.
Η ‘Αστον “εξέφρασε τη λύπη της για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσαν οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες δεν μπορούν παρά να δηλητηριάσουν μια ήδη ευαίσθητη πολιτική κατάσταση” στο Ιράκ, αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπηρεσιών Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Η ίδια επανέλαβε το αίτημά της προς τα ιρακινά πολιτικά κόμματα “να δεσμευτούν σε έναν αυθεντικό διάλογο στον οποίο θα μετέχει όλος

ο κόσμος”.
“Μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να επιδείξει εθνική ενότητα, εκπροσώπηση και αποτελεσματικότητα είναι εφεξής ουσιαστικής σημασίας για να αποφευχθεί μια επανάληψη του κύκλου της βίας”, προσθέτει η ίδια στην ανακοίνωσή της.
Τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αντισιιτικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στο Ιράκ.
Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό εδώ και πέντε μήνες στη χώρα αυτή, η οποία αντιμετωπίζει μια σοβαρή πολιτική κρίση, που πυροδοτεί διαθρησκευτικές εντάσεις.
Οι επιθέσεις αυτές έγιναν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες από την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού, ο οποίος βρισκόταν στο Ιράκ από το 2003.

Keywords
Τυχαία Θέματα