Η ΕΕ ανακοινώνει την 3η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για ενίσχυση της τ/κ κοινότητας

20:55 22/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων κόστους 3 εκ. ευρώ με στόχο να υποστηριχθούν τα σχέδια που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε χωριά στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπως και με τις προηγούμενες προσκλήσεις, η τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων αποβλέπει στην επίλυση ορισμένων από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές κοινότητες στα κατεχόμενα, δηλαδή στην ενίσχυση της φυσικής κληρονομιάς και των αγαθών της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς,

στη βελτίωση των βασικών υπηρεσιών της τ/κ κοινότητας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής διακυβέρνησης. Οι τοπικές κοινότητες και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών καλούνται να υποβάλουν αίτηση συνεργασίας μεταξύ τους και με άλλους τοπικούς φορείς.
Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων (υπομνήματα) λήγει την 15η Ιουλίου στις 5 το απόγευμα, ώρα Κύπρου, όπως διευκρινίζεται και οι υποψήφιοι παραπέμπονται για αναλυτικές κατευθυντήριες γραμμές στην ιστοσελίδα http://www.tccruraldevelopment.eu/rdsp/

Κατά το πρώτο στάδιο, αναφέρεται, θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο υπομνήματα. Οι υποψήφιοι των οποίων τα υπομνήματα έχουν προεπιλεγεί, θα κληθούν να υποβάλουν πλήρη αίτηση.
Η εναρκτήρια εκδήλωση και η ενημερωτική συνεδρίαση για την πρόσκληση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 12:30 στο Γραφείο Στήριξης του προγράμματος της ΕΕ, στη Λεωφόρο Κυρηνείας 38-44 στη Λευκωσία, παρουσία υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων και σεμιναρίων κατάρτισης βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούνιο, σημειώνεται. Η πρωτοβουλία, προστίθεται, χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, το οποίο διαχειρίζεται η Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα