Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει πολιτικές εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών

21:24 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ θα στηρίξει πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Γιαννάκης Ομήρου, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή.

Ο Υπουργός Οικονομικών, είπε ο κ. Ομήρου, κατά τη συνάντηση ενημέρωσε τη Θεματική Επιτροπή της ΕΔΕΚ για την κατάσταση των δημοσιονομικών δεδομένων, τους προγραμματισμούς του Υπουργείου Οικονομικών και διαβεβαίωσε για την τήρηση μιας αυστηρής δημοσιονομικής

πειθαρχίας προκειμένου οι δημοσιονομικοί δείκτες να εξυγιανθούν και, ταυτόχρονα, «μας πληροφόρησε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε κατάθεση νομοθεσίας, η οποία θα προβλέπει για ισοζυγισμένο προϋπολογισμό όπως έχει αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι η ΕΔΕΚ θα στηρίξει το έργο του, όλες τις πολιτικές οι οποίες θα στοχεύουν στη δημοσιονομική εξυγίανση, στη δημοσιονομική σταθερότητα, στη τιθάσευση των δημοσιονομικών δεικτών και βέβαια σε ό,τι αφορά τα διάφορα μέτρα που λαμβάνονται, είπε ο κ. Ομήρου προσθέτοντας ότι επισύραμε την προσοχή του Υπουργού στο ότι θα πρέπει να είναι κοινωνικά ισορροπημένα και ότι τα βάρη της κρίσης δεν πρέπει να τα σηκώνουν εκείνοι, οι οποίοι δεν είναι εις θέση να σηκώσουν αυτά τα βάρη, αλλά ακριβώς εκείνα τα εισοδηματικά στρώματα που είναι εις θέση να σηκώσουν αυτά τα βάρη.

Αυτό σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική ισορροπία, είπε προσθέτοντας ότι έμφαση δώσαμε στο μέγα πρόβλημα της ανεργίας, η οποία καλπάζει κατά πρωτοφανείς ρυθμούς για τα κυπριακά δεδομένα και υποβάλαμε ότι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την ύφεση είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αναφέροντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΔΕΚ έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεις, μερικές εκ των οποίων φαίνεται να έχουν υιοθετηθεί, είπε πως αναμένουμε ότι θα υιοθετηθούν κάποιες άλλες.

Η απόκρυψη της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα δεν ωφελεί, συνέχισε και ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ωραιοποιήσεων και ότι είναι μια οικονομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ασφαλώς δεν πρέπει να καλλιεργείται και τροφοδοτείται ο πανικός, όμως, οι περιστάσεις είναι δύσκολες, χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις, χρειάζεται υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων και δεν χρειάζεται να ακολουθείται μία πολιτική, η οποία θα στοχεύει να καθησυχάσει, είπε ακολούθως.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διατυπώνοντας τη θέση ότι αυτές οι πολιτικές έχουν πλέον αποτύχει παταγωδώς, πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε υπεύθυνες πολιτικές, αποφασιστικές πολιτικές και πολιτικές κοινωνικά δίκαιες, ισορροπημένες και πρώτα από όλα κινήσεις για την ανάπτυξη που είναι η ατμομηχανή μιας υγιούς και ελπιδοφόρας οικονομίας.

Ερωτηθείς εάν το θέμα για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση φυσικού πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας συζητήθηκε σε σχέση με τις προοπτικές της οικονομίας, είπε ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός και οικονομικής σημασίας – γιατί δεν είναι μόνο οικονομικής σημασίας.

«Είναι πολυδιάστατο αφορά και την αναδιαμόρ

Keywords
Τυχαία Θέματα