Η Διακήρυξη της Λεμεσού στην Άτυπη Σύνοδο για τη Θαλάσσια Πολιτική

09:32 7/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνέρχεται σήμερα στη Λευκωσία η Άτυπη Υπουργική Συνάντηση για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική (ΟΘΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Σύνοδος θα κορυφωθεί με την υπογραφή της Διακήρυξης της Λεμεσού τη Δευτέρα, η οποία εκτιμάται ότι θα δώσει μια νέα ώθηση στην ΟΘΠ, πέντε χρόνια μετά την παρουσίασή της στη Λισαβόνα.

Στη σημερινή σύνοδο, υπό την Προεδρία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιου Φλουρέντζου, οι αρμόδιοι για θαλάσσια θέματα Υπουργοί της ΕΕ θα καταθέσουν τις τελικές τους τοποθετήσεις και θα εγκρίνουν το κείμενο της Διακήρυξης της Λεμεσού στη βάση του τελικού προσχεδίου που θα τους παρουσιαστεί.

Το τελικό προσχέδιο έχει καταρτιστεί ύστερα από το προπαρασκευαστικό έργο που έγινε στις αρμόδιες ομάδες εργασίας.

Η Διακήρυξη θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα, στη μητρόπολη της κυπριακής ναυτιλίας, Λεμεσό, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, της Επιτρόπου για τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία Μαρίας Δαμανάκη και των Ευρωπαίων Υπουργών αρμόδιων για Θαλάσσια Θέματα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φλουρέντζου, “με τη Διακήρυξη της Λεμεσού, που ακολουθεί πέντε χρόνια μετά τη Διακήρυξη της Λισαβόνας, η Κυπριακή Προεδρία θέλει να αφήσει τη δική της σφραγίδα στην ΟΘΠ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα