Η ΔΕΟΚ καλεί την Βουλή να στείλει πίσω το νομοσχέδιο στις Βρυξέλλες

17:45 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους λίγο πριν αρχίσει την συνεδρία της η Ολομέλεια της Βουλής την καλεί «να στείλει πίσω στις Βρυξέλλες το εκβιαστικό νομοσχέδιο για το κούρεμα απορρίπτοντας το» ενώ καλεί την Κυβέρνηση «να διαπραγματευθεί με περισσότερη αξιοπρέπεια και

επάρκεια μια δανειακή σύμβαση με αμοιβαίο όφελος και συμφέρον Κύπρου και ΕΕ».

«Καλούμε την πολιτική μας ηγεσία Πρόεδρο, κόμματα, Κυβέρνηση και Βουλή επιτέλους να επεξεργασθούν λύσεις για έξοδο από την κρίση μακριά από μνημόνια και στραγγαλιστικές οικονομικές και κοινωνικές λογικές και πρακτικές», είπε ο κ. Διομήδους σε διάσκεψη Τύπου.

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ κάλεσε «τους εργαζόμενους και όλους τους συμπολίτες μας σε κινητοποίηση, δυναμικό και μαχητικό αγώνα ενάντια στο κάθε μορφής αντιεργατικά, αντικοινωνικά και αναξιοπρεπή μνημόνια και ‘κουρέματα’».

Η ΔΕΟΚ, είπε ο Γενικός της Γραμματέας, «θα δώσει δυναμικό παρόν και θα είναι πρωτοπόρος όπως πάντα σε αυτούς τους αγώνες και διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού μας».

Στην διάσκεψη Τύπου ο κ. Διομήδους είπε ότι πρόκειται για « ‘κούρεμα’ που θα διαλύσει πλήρως το χρηματοπιστωτικό σύστημα και έπειτα την οικονομία μας, ή άτακτη χρεοκοπία που θα οδηγήσει και πάλι στην καταστροφή και καταβαράθρωση της οικονομίας και κοινωνίας μας».

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ είπε ότι «αυτή η στάση είναι εγκληματική και καμιά σχέση δεν έχει με την Ευρώπη της αλληλεγγύης και των λαών».

«Είναι στάση με εξοντωτική και ληστρική διάθεση ενάντια στην κυριαρχία και τον φυσικό πλούτο της Κύπρου. Αυτή η στάση δεν θα περάσει», είπε ο κ. Διομήδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα