Η άσκηση…ωφελεί σοβαρά τη σχέση εργασίας- οικογένειας

11:19 12/1/2014 - Πηγή: OnlyCY
Με την άσκηση οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η άσκηση παίζει ρόλο στον τρόπο που οι άνθρωποι αισθάνονται ότι μπορούν να ελέγξουν την ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής τους ζωής.

Άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι θα μπορέσουν να ισορροπήσουν μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίζουν στρες στην εργασία, δήλωσε ο ερευνητής said Russell Clayton,

του Πανεπιστημιου Saint Leo.

Η πάλη μεταξύ εργασίας και οικογένειας, μπορεί να κατηγοριοποιηθεί με 2 τρόπους. Η παρεμβολή της εργασίας στην οικογένεια περιγράφει τις συνήθεις πιέσεις στη δουλειά, που μπορούν να οδηγήσουν σε εμπλοκή με το χρόνο που διαθέτει κάποιος για την οικογένεια. Η οικογενειακή παρεμβολή με την εργασία παρατηρείται όταν τα προσωπικά ζητήματα εισχωρούν στην εργασία και μάχονται με το χρόνο της εργασίας. Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν αν η άσκηση βοηθούσε.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η άσκηση βοηθά στη μείωση του στρες. Μια έρευνα εξέτασε τα προγράμματα άσκησης με ται τσι για 12 εβδομάδες. Άλλη εξέτασε την αεροβική άσκηση μεγάλης έντασης. Και οι δυο έδειξαν μείωση του στρες, όπως το περιέγραψαν οι συμμετέχοντες.

Πώς το να προσθέσουμε κάτι στην εργασία μάς βοηθά στη μείωση του στρες και στην ενδυνάμωσή μας ώστε να αντιμετωπίζουμε θέματα με την εργασία-σπίτι; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η άσκηση είναι ένας τρόπος να αποστασιοποιούμαστε ψυχικά από τη δουλειά και μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε καλά για τον εαυτό μας.

Οι ερευνητές εξέτασαν απαντήσεις 476 εργαζομένων σχετικά με τη συμπεριφορά τους όσον αφορά την άσκηση και την αυτοπεποίθηση στην αντιμετώπιση δυσκολιών στον άξονα εργασίας οικογένειας.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι εργοδότες μπορούν να βοηθήσουν τους υπαλλήλους με την ισορροπία εργασίας προσωπικής ζωής, ενθαρρύνοντάς τους να ασκούνται.

Η έρευνα θα δημοσιευτεί στο περιοδικό ‘Human Resource Management.’

Keywords
Τυχαία Θέματα