Η αναγνώριση των πτυχίων Νομικής από το Νομικό Συμβούλιο απασχόλησε την Επ. Παιδείας

20:27 25/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Άδικο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γεώργιος Τάσου το ότι το Νομικό Συμβούλιο δεν αναγνωρίζει τα πτυχία όσων φοιτητών ξεκίνησαν τις σπουδές τους σε αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού στη νομική επιστήμη και στη συνέχεια τις ολοκλήρωσαν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Τάσου είπε ότι

η Επιτροπή ασχολήθηκε σήμερα «με ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την απονομή πτυχίων σε φοιτητές στη νομική επιστήμη».

«Δυστυχώς», είπε, όπως διαφάνηκε από τη σημερινή συζήτηση, το Νομικό Συμβούλιο δεν αναγνωρίζει τα πτυχία όσων φοιτητών είχαν ξεκινήσει σπουδές στη νομική επιστήμη σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τις ολοκλήρωσαν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου».

«Αυτό το πράγμα δημιουργεί σίγουρα μια ανισότητα και ταυτόχρονα μια αδικία», πρόσθεσε.

Ο κ. Τάσου είπε ότι «συμφωνούμε με τα όσα έχει πει το Νομικό Συμβούλιο σχετικά με τους φοιτητές που έχουν ξεκινήσει σπουδές σε μη αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και στη συνέχεια έκαναν μεταγραφή σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου με αποτέλεσμα να τους αναγνωριστούν κάποια μαθήματα τα οποία δεν ήταν της νομικής επιστήμης».

Ωστόσο, κατέληξε, στις ξεκάθαρες περιπτώσεις όπου «οι φοιτητές σπούδασαν σε αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού στη νομική επιστήμη, επιβάλλεται άμεσα όπως τους δοθεί η ευκαιρία να εγγραφούν στο Νομικό Συμβούλιο γιατί τους αδικούμε»

Keywords
Τυχαία Θέματα