Η Α. Παπαδοπούλου επαναφέρει την πρόταση της για διορισμό εναλλακτικής Τρόικα και στην Κύπρο

19:33 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κραυγή αγωνίας από την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για τις καταστροφικές συνέπειες από τις συνταγές της Τρόικα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της ευρωβουλευτή Αντιγόνης Παπαδοπούλου, μιλώντας στη συνεδρία, η ευρωβουλευτής εξέφρασε την ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο ενόψει και των συζητήσεων που αρχίζουν τις επόμενες μέρες με το κλιμάκιο της Τρόικα.

Η

κα Παπαδοπούλου υπέδειξε πως πάση θυσία θα πρέπει να αποφευχθούν καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συνταγές λιτότητας όπως και η λογική της απλής λογιστικής εξίσωσης όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες και τα έσοδα.

Με τέτοιες λογικές και συνταγές, από πού θα προέλθει η ανάπτυξη, διερωτήθηκε η ευρωβουλευτής. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ευρωβουλευτής επανέφερε την πρόταση της για διορισμό εναλλακτικής Τρόικα και στην Κύπρο, μια πρόταση που περιλαμβάνεται σε υπόμνημα που ετοίμασε το πολιτικό της γραφείο.

Το συγκεκριμένο υπόμνημα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη καταγραφή της σημερινής οικονομικής κατάστασης όπως και συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις για έξοδο από το αδιέξοδο.

Το υπόμνημα υποβλήθηκε στον Πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόποτα και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν. Αντίγραφα του υπομνήματος στάληκαν επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σκοπός του υπομνήματος είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σωστής και κοινά αποδεκτής πολιτικής για αντιμετώπιση της Τρόικα.

Κατά τη συνεδρία συζητήθηκαν οι τραγικές συνέπειες από την εφαρμογή των συνταγών που πρότεινε η Τρόικα για την Ελλάδα, συζητήθηκαν σε συνεδρία της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ευρωβουλευτές μέλη της Ομάδας εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την τροπή που παίρνουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση, ιδιαίτερα από ευρωβουλευτές προερχόμενους από χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, πως οι πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η άποψη που επικράτησε στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι πως η Τρόικα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση και πως είναι αδιανόητο να μην λογοδοτεί σε κανένα για τις πράξεις της, και ιδιαίτερα στο Ευρωκοινοβούλιο ως το μόνο δημοκρατικά εκλελεγμένο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα