Η Hewlett-Packard θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά για τη μεταφορά των προϊόντων στην ΕΕ

08:57 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

ΠΥΛΗ εισόδου για τα προϊόντα της Hewlett-Packard (HP) προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι πλέον το λιμάνι του Πειραιά, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της αμερικανικής εταιρίας υπολογιστών, της COSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με βάση τη συμφωνία, η HP θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά για τη μεταφορά των προϊόντων στην υπόλοιπη

ΕΕ, ενώ μέχρι σήμερα είχε συμφωνίες με λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης.

Είναι ουσιαστικά μια τριπλή συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των COSCO, Hewlett – Packard και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά των εμπορευμάτων της HP με το στόλο της COSCO στον Πειραιά, τα αποία από εκεί με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα διοχετεύονται στις αγορές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο τρένα την ημέρα θα αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά επί 365 ημέρες το χρόνο προς τις χώρες της Ευρώπης μεταφέροντας τα προϊόντα της Hewlett-Packard, γεγονός που μεταφράζεται σε πρώτη φάση σε 20.000 εμπορευματοκιβώτια ετησίως. Η συμφωνία αφορά τη μεταφορά όλων των προϊόντων της HP όπως είναι υπολογιστές, laptops και εκτυπωτές, τα οποία κατασκευάζονται στην Ασία.
Ενδεικτική της σημασίας που έχει η συμφωνία για τη χώρα μας είναι η συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωνσταντίνου Χατζηδάκη και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουσουρούλη, στο Μέγαρο Μάξιμου με εκπροσώπους της COSCO, της Hewlett – Packard και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είπε τα ακόλουθα: «Θέλω να πω ότι η σημαντική συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει όπως θα θέλαμε αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Να το πω διαφορετικά, το λιμάνι θα βοηθάει το τρένο και το τρένο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα