Γνωρίστε την άσκηση των …ονείρων σας!

17:34 3/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Φαίνεται σαν την απόλυτη φαντασίωση του κάθε τεμπέλη και μοιάζει με την πλοκή μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η αθλητική απόδοση ενός ατόμου μπορεί να βελτιωθεί, ενώ κοιμάται!

Νομίζετε ότι είναι αδύνατο να βελτιώσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου σας; Κι όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι εφικτό. Πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό; Με τα λεγόμενα lucid dreams ή συνειδητά όνειρα. Πρόκειται για το είδος των ονείρων που έχετε, ενώ κοιμάστε, αλλά παράλληλα έχετε

επίγνωση ότι ονειρεύεστε και μπορείτε να ελέγξετε τον κόσμο των ονείρων σας.

Οι ερευνητές είχαν παρατηρήσει μια σύνδεση μεταξύ των συνειδητών ονείρων κατά τη διάρκεια του ύπνου REM και τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, αλλά δεν είχαν ανακαλύψει πως συμβαίνει αυτό.

Η νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης δείχνει ότι η βελτίωση της αθλητικής απόδοσης προέρχεται από το γεγονός ότι το μυαλό μας πιστεύει ότι ασκούμαστε στην πραγματικότητα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που ονειρεύονταν ότι αθλούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, παρουσίαζαν βελτιωμένη απόδοση σε διάφορους τομείς, όπως μια σύνθετη κίνηση, ένα δύσκολο σουτ στο μπάσκετ ή ένα δυνατό λάκτισμα στο ποδόσφαιρο.

Πως θα ελέγχετε τα όνειρά σαςΚαταγράψτε το όνειρο σας που αποτελεί και το στόχο σας. Τι θέλετε να ονειρευτείτε; Ποιος θα είστε και τι θα κάνετε;Σκεφτείτε ποιος είναι ο στόχος σας στο όνειρο και δημιουργήστε μια ιστορία πριν πάτε για ύπνο.Φανταστείτε τις σκηνές που θα εμφανίζονται και τι ακριβώς θα κάνετε εσείς.Δημιουργήστε νοερές εικόνες και δώστε έμφαση στην λεπτομέρεια – δεν πρέπει να είστε πολύ γενικοί. Κάντε τη φαντασία σας συγκεκριμένη.Αποφύγετε την τηλεόραση ή τα βιβλία πριν πέσετε στο κρεβάτι. Μπορεί να σας δημιουργήσουν εικόνες που θα αντικαταστήσουν αυτές που εσείς επιδιώκετε να δείτε στο όνειρό σας.Προσπαθήστε να αναγνωρίστε ότι ονειρεύεστε ενώ κοιμάστε και πως έχετε επίγνωση ότι ονειρεύεστε και ελέγχετε το όνειρό σας. Στην αρχή πιθανότατα θα σας φανεί λίγο δύσκολο, αλλά είναι θέμα εξάσκησης.Μόλις αποκτήσετε επίγνωση ότι ονειρεύεστε, να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αφήσετε το όνειρο να έχει κάποια μη ελεγχόμενη από εσάς εξέλιξη.Χρησιμοποιήστε τη συνείδηση σας για να θυμάστε συνεχώς ότι πρόκειται για ένα όνειρο του οποίου έχετε τον απόλυτο έλεγχο.Θυμηθείτε τα όνειρά σας μόλις ξυπνήσετε γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έχουν μεγαλύτερη επίδραση σε ο,τι θέλετε να πετύχετε.
Keywords
Τυχαία Θέματα