Γκιουλίν Κιουτσιούκ: Επιθυμεί λύση πριν τον φετινό Ιούλιο

12:02 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ελπίδα όπως το Κυπριακό λυθεί πριν από τον προσεχή Ιούλιο, όταν η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, εξέφρασε ο λεγόμενος πρωθυπουργός, Ιρσέν Κουτσιούκ, ο οποίος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Γκιουλίν Κουτσιούκ, επισκέφθηκε την Τρίτη το «σύνδεσμο οικογενειών πεσόντων και αναπήρων πολέμου» επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 37 ετών από την ίδρυσή του.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Κιουτσιούκ επανέλαβε τη συνεχή στήριξη της «κυβέρνησης» προς τον Ντερβίς Έρογλου για τις προσπάθειες που καταβάλλει

στο τραπέζι των συνομιλιών, λέγοντας ότι για να γίνει κατορθωτή η επίτευξη λύσης δεν αρκεί η βούληση μόνο της μίας πλευράς.

Η τ/κ πλευρά, είπε, προσδοκεί πολύ περισσότερα και καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες από την ε/κ πλευρά για την επίλυση του προβλήματος, προσθέτοντας ότι η ε/κ πλευρά δείχνει να είναι άνετη λόγω του ότι αποτελεί αναγνωρισμένο κράτος, μέλος της ΕΕ.

Αναφερόμενος στις εργασίες εξόρυξης φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Κουτσιούκ είπε ότι τέτοιες μονόπλευρες – όπως τις χαρακτήρισε – ενέργειες επιδρούν αρνητικά στη διαδικασία των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις του ο ”πρόεδρος” του ”συνδέσμου”, Ερτάν Ερσάν είπε ότι ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτή η εξουδετέρωση του ψευδοκράτους, ούτε τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Τ/κ. Διανύουμε, συνέχισε, μια πολύ επικίνδυνη και δύσκολη περίοδος και κάλεσε την «κυβέρνηση» να καταβάλει πιο εντατικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση επίλυσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα