Γιώργος Λιλλήκας:Πολιτική αυταπάτη η εντύπωση ότι η Αγγλία άλλαξε πολιτική στο Κυπριακό

13:25 18/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, πιστοί στην παράδοση τους κτίζουν σε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Αυτό αποδεικνύουν οι πανηγυρισμοί τους για τάχατες ιστορική επίσκεψη στο Λονδίνο. Πριν από μερικούς μήνες έκτιζαν την πολιτική τους στην περιβόητη φιλία του Προέδρου με την κα Μέρκελ. Αυτή η φιλία μας οδήγησε στο κούρεμα των καταθέσεων και στην οικονομική καταστροφή. Τώρα πιστεύουν ότι η Βρετανία άλλαξε πολιτική στο Κυπριακό

επειδή εκδόθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση του Προέδρου με τον κ. Κάμερον. Πρόκειται για πολιτική αυταπάτη.

Σύντομα, η πραγματικότητα θα προσγειώσει την Κυβέρνηση ανώμαλα. Η Αγγλία δεν άλλαξε πολιτική στο Κυπριακό. Οι πράξεις της αποδεικνύουν πλήρη ταύτιση με την πολιτική της Τουρκίας. Υπενθυμίζουμε την Κυβέρνηση, ότι παρόμοιες δηλώσεις έκανε και στο παρελθόν η Αγγλική Κυβέρνηση στα πλαίσια επίσημων επισκέψεων. Την υπενθυμίζουμε ακόμη ότι η Αγγλία υπέγραψε και πρωτόκολλα δομημένου διαλόγου με την Κυπριακή Κυβέρνηση που δεν τήρησε ποτέ.

Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση του, πρέπει επιτέλους να πάψουν να συγχύζουν τις επικοινωνιακές τακτικές με την στρατηγική και τα εθνικά συμφέροντα των Κρατών. Οι αυταπάτες οδηγούν σε αδιέξοδα με σκληρό τίμημα στην εθνική μας υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα