Γιοργκαντζίογλου: Ο Ναμί πρέπει να συμμετέχει στις συνομιλίες για το Κυπριακό

12:06 2/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Ο Ναμί πρέπει να είναι στο τραπέζι» η εφημερίδα Κίπρις φιλοξενεί δηλώσεις του «πρωθυπουργού», Οζκάν Γιοργκαντζίογλου ο οποίος υποστήριξε πως ο «υπουργός εξωτερικών», Οζντίλ Ναμί πρέπει να συμμετέχει στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιοργκαντζίογλου ανέφερε ότι ο κ. Ναμί, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας του ως σύμβουλος του πρώην Τ/κ ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις διαπραγματεύσεις, μπορεί να βοηθήσει τον Ντερβίς Έρογλου.

Την πρόταση της

«κυβέρνησης» για συμμετοχή του Ναμί στην διαπραγματευτική ομάδα, πρόσθεσε, την έχουν μεταφέρει στον Τ/κ ηγέτη μέσω του «υπουργού εξωτερικών». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την συνάντηση Ναμί – Μαυρογιάννη και κατά πόσο αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του «κυβερνητικού» προγράμματος για μια πιο ενεργή πολιτική στο Κυπριακό, ο κ. Γιοργκαντζίογλου απάντησε ότι ο κ. Ναμί δεν έχει συναντηθεί μόνο με τον κ. Μαυρογιάννη, αλλά και με το τουρκικό ΥΠΕΞ, ενώ μετέβη ήδη σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες. Μοιράζεται συνεχώς τις σκέψεις του με τον κ. Έρογλου και εργάζεται με έναν πολύ ενεργό ρόλο, σημείωσε.

Ως «κυβέρνηση», είπε, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την επίλυση του Κυπριακού, ανακοινώνοντας ότι στις 12 Νοεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον ΔΗΣΥ, ενώ για το κοινό ανακοινωθέν με το ΑΚΕΛ μετά την συνάντηση ΑΚΕΛ – ΡΤΚ, ο πρόεδρος τους τ/κ κόμματος είπε ότι περιλαμβάνει τις ανησυχίες τους και περιέχει μονάχα την έκφραση του στόχου επίτευξης λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα