Γιωργάλλας: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δικαιώνει την τουρκική προπαγάνδα

13:23 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώπιον αντιπροσωπείας του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, να δικαιώνει την τουρκική προπαγάνδα παρουσιάζοντας το Κυπριακό ως δικοινοτικό πρόβλημα και όχι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) Μιχάλης Γιωργάλλας.

Αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε “ενώπιον αντιπροσωπείας του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ότι η ελληνοκυπριακή κοινότητα πρέπει δήθεν να κατανοήσει πως οι Τουρκοκύπριοι είναι ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας”,

ο κ. Γιωργάλλας διερωτήθηκε “αν εμείς οι ίδιοι υιοθετούμε τις αβάσιμες τουρκικές θέσεις περί δήθεν καταπίεσης των Τουρκοκυπρίων, πώς θα πείσουμε και πως θα ζητήσουμε τη βοήθεια των ευρωπαίων, για να απαλλαγούμε από την κατοχή και να αποκαταστήσουμε το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο σε όλη την Κύπρο”.

“Δεν είναι δυνατόν, να ξεχνά ο Πρόεδρος, ότι οι Τουρκοκύπριοι ήταν ισότιμοι πολίτες της Δημοκρατίας, αλλά επέλεξαν την τουρκική κατοχή και το ψευδοκράτος” και “δεν είναι δυνατόν να ξεχνά ο Πρόεδρος, ότι η Δημοκρατία προσφέρει υπερπρονόμια στους Τουρκοκύπριους”, είπε ο κ. Γιωργάλλας στη διάρκεια σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης, στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ.

Είπε, ακόμη, ότι “δεν είναι δυνατόν να ξεχνά ο κ. Χριστόφιας ότι η Δημοκρατία, με τις ταυτότητες και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, έχει προσφέρει διέξοδο στους Τουρκοκύπριους που είναι απομονωμένοι από την κατοχική δύναμη”.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, “η ζημιά που έχει προκαλέσει στο εθνικό θέμα η πολιτική του κ. Χριστόφια είναι ανυπολόγιστη” και “το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για το υπόλοιπο της θητείας του είναι να παραμείνει σιωπηλός”.

Keywords
Τυχαία Θέματα