Για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ αναχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

08:11 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρείς σήμερα, στις 3.25 το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει την Πέμπτη.

Στην ατζέντα κυριαρχεί η κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη, ενώ η Σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θα λάβει χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά το επίσημο αίτημα της Ισπανίας για χρηματοδότηση των τραπεζών της χώρας, αλλά και την ανακοίνωση της κυπριακής Κυβέρνησης, αναφορικά με την πρόθεση της να καταφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης.

Σήμερα αναμένεται εξάλλου να πραγματοποιηθεί τηλεφωνική διάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για να συζητηθούν τα αιτήματα για βοήθεια που έχουν υποβάλει Ισπανία και Κύπρος.

Οπως είναι προγραμματισμένο, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή πρόκειται να προβεί σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, στις 5 το απόγευμα.

Εξερχόμενος χθες της σύσκεψης των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την οικονομία, ο κ. Σιαρλή κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με το ύψος της οικονομικής βοήθειας που θα ζητήσει η Κύπρος από τον μηχανισμό στήριξης, αλλά και για τη χρονική στιγμή της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους.

Keywords
Τυχαία Θέματα