Για ριζοσπαστικές αποφάσεις, εάν χρειαστεί, μιλά ο Έρογλου

17:57 17/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που δεν μπορέσει να εξευρεθεί μια λύση, μπορούν να πάρουν τις πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου μετά από συνάντησή του με τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά συνέχισε με καλή πρόθεση τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός αποτελέσματος και ανέμενε ότι και η αντίπαλη πλευρά θα καταλάβαινε και θα αξιολογούσε αυτή την καλή πρόθεση. «Πρέπει να γίνει καλά

γνωστό στη διεθνή κοινότητα πρέπει ότι μπορούμε να πάρουμε τις πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις σε περίπτωση ένα αποτέλεσμα δεν μπορέσει να επιτευχθεί».

Η ε/κ πλευρά, υποστήριξε, αντλώντας δύναμη απ’ το γεγονός ότι είναι μέλη στα ΗΕ και την ΕΕ και με το επιχείρημα ότι τους αναγνωρίζει όλος ο κόσμος «επέλεξαν στις διαπραγματεύσεις το δρόμο της αδιαλλαξίας» και γι’ αυτό – όπως είπε – η εξεύρεση λύσης δυσκολεύει.

Όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στις ίδιες δηλώσεις ο Τ/κ ηγέτης κατηγόρησε την ε/κ πλευρά πως δεν έχει επιδείξει φιλική συμπεριφορά μέχρι σήμερα και γι’ αυτό, συνέχισε, προσπαθούν να δείξουν στη διεθνή κοινότητα ότι δεν είναι «χωρίς εναλλακτικές».

Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, η τ/κ πλευρά έχει αποδεχθεί τις προτάσεις δύο χωριστών ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ η ε/κ πλευρά τις απέρριψε και χωρίς να το λάβει αυτό υπόψην η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα προσπαθούν να κρατήσουν στο τραπέζι των συνομιλιών τις πλευρές στην Κύπρο. «Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στη διεθνή κοινότητα τις πραγματικότητες. Δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές». Εξέφρασε δε τη λύπη του όταν ακούν ότι στην Τουρκία το Κυπριακό «πέφτει στις πίσω σειρές» (δεν είναι προτεραιότητα).

Keywords
Τυχαία Θέματα