Για προώθηση συμφερόντων κατηγορεί τις συντεχνίες το ΔΣ της Cyta

17:31 20/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για προώθηση συμφερόντων κατηγορεί τις συντεχνίες της Cyta το ΔΣ της Αρχής, κάνοντας λόγο για “προσβλητική και επιζήμια στάση”.

Σε ανακοίνωση το ΔΣ αναφέρει ότι οι ηγεσίες των συντεχνιών ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ-ΠΟΑΣ, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ έχουν αναλάβει “εργολαβική προσπάθεια” το τελευταίο διάστημα η οποία μεταξύ άλλων “προκαλεί και την υπόσκαψη της Cyta, τη σπίλωση του ονόματός της αλλά και την εξουδετέρωση των προοπτικών της για το μέλλον, σε

μια εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική περίοδο”.

“Οι ηγεσίες των συντεχνιών ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ-ΠΟΑΣ, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ επιμένουν συστηματικά και προκλητικά να συντηρούν κλίμα αντιπαράθεσης, επιδιώκοντας ένα ζημιογόνο θόρυβο με επαναλαμβανόμενα κενά επιχειρήματα τα οποία έχουν απαντηθεί πλειστάκις”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΔΣ αναφέρει ακόμη πως είναι προφανές ότι “δεν επιδεικνύουν κανένα ίχνος σεβασμού στις διαδικασίες διερεύνησης που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την επένδυση που έκανε το Ταμείο Συντάξεων της Cyta στην περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας”.

“Αντίθετα”, προστίθεται, “για λόγους που μόνο ίδιοι γνωρίζουν, επιχειρούν να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα των ερευνών στοχοποιώντας πρόσωπα, διαδικασίες και θεσμούς και καταπατώντας το ιερό τεκμήριο της αθωότητας ακόμα και όταν αυτό αφορά μέλη τους αφού η διερεύνηση δεν αφορά μόνο τις πράξεις ή παραλείψεις του Δ.Σ της Cyta αλλά και άλλων στελεχών και υπαλλήλων της Cyta”.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta, αναφέρεται, δεν ενδιαφέρεται και ούτε ασχολείται με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν και προφανώς προωθούν οι ηγεσίες των τριών συντεχνιών, σημειώνοντας ότι αυτές θα κριθούν από τα μέλη τους.

Ωστόσο, προσθέτει, αναμένει περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από συνδικαλιστικά όργανα που εκπροσωπούν και λογοδοτούν σε υπαλλήλους της Cyta και τα οποία σε συνεργασία με τα υπόλοιπα όργανα και πρόσωπα της Cyta συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του οργανισμού.

“Θεωρούμε ότι η μέχρι τώρα συμπεριφορά τους κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και γενικότερα του Οργανισμού”, αναφέρει η ανακοίνωση. Σε ό,τι αφορά το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, το ΔΣ υπενθυμίζει μέσω της ανακοίνωσης ότι είχε δημόσια εκφράσει τις επιφυλάξεις του για συγκεκριμένα ζητήματα και προσεγγίσεις. Ωστόσο παραμένει εμπράκτως στη διάθεση κάθε οργάνου και Αρχής για να υποβοηθήσει στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην ανακοίνωση το ΔΣ αναφέρει ακόμη ότι “κανένας υπάλληλος, συντεχνιακό στέλεχος, δημοσιογράφος, ανακριτής, μέλος διερευνητικής επιτροπής, κυβερνητικός αξιωματούχος ή οποιοσδήποτε άλλος αρμόδιος έχει διατυπώσει οποιαδήποτε μομφή ή έχει αφήσει οποιαδήποτε σκιά για τις πράξεις του Δ.Σ. κατά τη διάρκεια της διερεύνησης ή έχει υπαινιχθεί έστω ότι το Δ.Σ. της Cyta ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος ή υπάλληλος της Cyta έχει με οποιοδήποτε τρόπο παρεμποδίσει ή προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα στον οποιοδήποτε αρμόδιο από το να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες”.

“Δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς η βοήθεια που προσφέρουμε για ταχεία, ορθή και δίκαιη διερεύνηση των καταγγελιών που μας αφορούν είναι άμεση, πλήρης και αποτελεσματική”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣ της Cyta.

Keywords
Τυχαία Θέματα