Για “ισχυρή δράση ” έναντι του πυρηνικού προγράμματος της Β. Κορέας δεσμεύτηκαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας

08:37 23/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, προκειμένου να συζητήσουν τις πυρηνικές δοκιμές που διεξάγει η Βόρεια Κορέα, ενώ οι δύο αρχηγοί κρατών δεσμεύτηκαν για “ισχυρή δράση” έναντι στην πυρηνική απειλή.

“Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, όπως είναι η εκτόξευση πυραύλων και η διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών”, δήλωσε ο Άμπε μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα.

“Για

τον λόγο αυτόν συμφωνήσαμε ότι θα συνεργαστούμε μεταξύ μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη Βόρεια Κορέα”.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να μην “επιβραβεύσουν” τη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές δοκιμές που διεξάγει και τις εκτοξεύσεις πυραύλων και να συνεργαστούν για την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ, δήλωσε ο Άμπε.

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας έχουν παγώσει από το 2009, στο πλαίσιο συμφωνίας κατά το οποίο η Πιονγιάνγκ είχε υποχρέωση να αναβάλει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα οικονομικές και διπλωματικές παραχωρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα