Γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζομένοι στην Ισπανία

09:52 20/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ισπανίας κάλεσαν την Παρασκευή τους εργαζομένους σε γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου, τη δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους ενάντια στα μέτρα λιτότητας της Κυβέρνησης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις UGT και CCOO αναφέρουν ότι έχουν εγκρίνει την απεργία εργαζομένων σε πολλούς τομείς της οικονομίας στο πλαίσιο της ημέρας δράσης που καθόρισε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.
“Η

ανεργία, οι περικοπές στους μισθούς, η εξαθλίωση της πλειοψηφίας (των πολιτών) και η χειροτέρευση των δημοσίων υπηρεσιών δικαιολογούν μια γενική απεργία”, αναφέρει η CCOO σε ανακοίνωση της.

Η Ισπανία διέρχεται τη δεύτερη της ύφεση από την έναρξη το 2008 της χειρότερης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης και το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά στο 25%.
Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει περικοπές μισθών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξήσεις φόρων και άλλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες θεωρεί αναγκαίες για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας και να ενισχύσει την οικονομία της σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τα μέτρα έχουν προκαλέσει φέτος πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ισπανίας, ενώ η πρώτη γενική απεργία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Σε ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική οργάνωση UGT αναφέρει τα μέτρα θέτουν τις οικογένειες της χώρα “σε μια μη βιώσιμη κατάσταση”.

Οι οργανώσεις UGT και CCOO αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ισπανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα