Γ.Εισαγγελέας: Σβήστηκαν πρόστιμα που αφορούσαν λάθη της Αστυνομίας

12:02 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα πρόστιμα για δυο περιπτώσεις οδικών παραβάσεων που σβήστηκαν μετά από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στα οποία αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πολίτης» είχαν επιβληθεί για δεύτερη φορά από λάθος της Αστυνομίας και ενώ οι παραβάτες είχαν ήδη πληρώσει αυτά που όφειλαν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας, διερωτώμενος «πού είναι το επιλήψιμο από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα να εισηγηθεί στον Πρόεδρο τη διαγραφή του δεύτερου προστίμου και στις δυο περιπτώσεις

για να μην πληρώσει ένας άνθρωπος δυο φορές για το ίδιο αδίκημα».

Ο κ. Κληρίδης, ο οποίος προέβη το πρωί σε δηλώσεις με αφορμή το δημοσίευμα του «Πολίτη», διένειμε στους δημοσιογράφους την εισήγησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με τις δυο αυτές υποθέσεις.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Λαπόρτα και πολιτών σβήνει το Προεδρικό» και υπότιτλο «Πάντα με τη σύμφωνο γνώμη του εισαγγελέα και την υπογραφή Χριστόφια» αναφέρεται πως ενώ πολίτης, μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο και την επιβολή προστίμου ύψους 250 ευρώ, συμμορφώθηκε και πλήρωσε το πρόστιμο αλλά στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έκρινε – με τη σύμφωνο γνώμη και του Γενικού Εισαγγελέα – παρά την καταδίκη και παρά την καταβολή του προστίμου, ότι τα χρήματα έπρεπε να επιστραφούν στον καταδικασθέντα πολίτη.

Η εφημερίδα προσθέτει πως στο ίδιο ένταλμα απονομής χάριτος ο Πρόεδρος Χριστόφιας ακυρώνει και την καταδίκη ενός ακόμα προσώπου, επίσης για τροχαίο αδίκημα.

«Όντως (αυτό) έγινε σε δυο περιπτώσεις. Θα τις διαβάσετε και εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε αν σωστά εισηγήθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν δεν είναι σωστά που εισηγήθηκε το βάρος το φέρνει ο Γενικός Εισαγγελέας και όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος δέχθηκε τη δική μου εισήγηση όπως είναι και καταγεγραμμένη στο έγγραφο με το οποίο έγινε», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Εξήγησε πως στην πρώτη περίπτωση είχε υποβληθεί εξώδικο πρόστιμο που πλήρωσε ο καταγγελλόμενος. Εκ λάθους της Αστυνομίας, πρόσθεσε, καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του και του επιβλήθηκε από το δικαστήριο το πρόστιμο των 250 ευρώ και δυο βαθμοί ποινής.

Στη δεύτερη περίπτωση είχε γίνει καταγγελία εκδικάστηκε επιβλήθηκε πρόστιμο και από λάθος της Αστυνομίας καταχωρήθηκε για δεύτερη φορά και επιβλήθηκε για δεύτερη φορά πρόστιμο 200 ευρώ, είπε ο κ. Κληρίδης.

«Πέστε μου πού είναι το επιλήψιμο από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, να εισηγηθεί στον Πρόεδρο τη διαγραφή του δεύτερου προστίμου και στις δυο περιπτώσεις, για να μην πληρώσει ένας άνθρωπος δυο φορές για το ίδιο αδίκημα. Και πέστε μου αν είναι επιλήψιμη η συμπεριφορά του Γενικού Εισαγγελέα γιατί βάλλεται ο Πρόεδρος», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας.

«Δεν έχω καμία διάθεση», πρόσθεσε, «να υπερασπιστώ τον Πρόεδρο από οποιαδήποτε κριτική του γίνεται, αν η κριτική είναι δίκαιη. Αν η κριτική όμως φτάνει σε αυτό το βαθμό, απλώς και γι

Keywords
Τυχαία Θέματα