Γ. Λουκαΐδης: Δεν έχουμε τίποτα απολύτως να φοβηθούμε

14:33 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι προφανείς οι λόγοι που ωθούν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα στη συνεχή στοχοποίηση του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά το θέμα της διαγραφής χρεών από τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν να μας εκφοβίσουν, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε τίποτα απολύτως να φοβηθούμε.

Μιλώντας το πρωί σε διάσκεψη Τύπου,

στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι ο πρώτος λόγος είναι «ο στόχος τους να ανατρέψουν την εικόνα που κατέκτησε με την παρουσία και την προσφορά του το Κόμμα μας μέσα στην κοινωνία. Να ανατρέψουν τη  θέση που έχει στη λαϊκή συνείδηση το ΑΚΕΛ, το οποίο δεν λέρωσε ποτέ τα χέρια του, δεν αναμίχθηκε ποτέ σε ύποπτες συναλλαγές, ούτε οικονομικές, ούτε άλλου είδους».

Δεύτερος λόγος, ανέφερε, είναι «η αγωνία ορισμένων στελεχών των Διοικήσεων των τραπεζών και όσων θέλουν να τους καλύψουν πολιτικά, να θολώσουν τα νερά. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το ΑΚΕΛ είναι το Κόμμα που εξ’ υπαρχής ανέδειξε τις ευθύνες τους. Είναι το ΑΚΕΛ που ζήτησε ξεκάθαρα να διερευνηθούν μέχρι τέλους όλες οι πτυχές και όλα τα πεπραγμένα όσων ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τραπεζικός τομέας».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ συνέχισε λέγοντας ότι «σε ό,τι αφορά εμάς,  να είναι σίγουροι όλοι όσοι νομίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα λερωμένα της δικής τους φωλιάς πως δεν πρόκειται και δεν μπορούν να μας εκφοβίσουν, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε τίποτα απολύτως να φοβηθούμε. Δεν πρόκειται και δεν μπορούν  να μας σπρώξουν ούτε και ένα βήμα πίσω από την απαίτηση μας η έρευνα να φτάσει μέχρι το τέλος και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι».

«Ειδικά,  ο κ. Λιλλήκας», ανέφερε, «θα έπρεπε να σεβόταν περισσότερο τον πολιτικό χώρο που τον ανέδειξε και τον άνδρωσε πολιτικά επί μία εικοσαετία. Επιδεικνύοντας τον ελάχιστο αυτοσεβασμό θα έπρεπε να αποφύγει ανυπόστατες κατηγορίες απέναντι στο Κόμμα που μέχρι χτες εγκωμίαζε και κολάκευε».

«Είναι προφανές», πρόσθεσε, « ότι ο κ. Λιλλήκας φοβάται ότι δεν θα περάσει στο Β΄ Γύρο  των Προεδρικών Εκλογών και νομίζει ότι θα το πετύχει επιτιθέμενος εναντίον του ΑΚΕΛ και της ηγεσίας του.

«Όσο για τις απαράδεκτες αιχμές του προς το Γενικό Γραμματέα του Κόμματος, έχουμε να πούμε μόνο αυτό: το γνωρίζει και ο ίδιος, ότι η ηγεσία και τα στελέχη του ΑΚΕΛ δεν έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων, ούτε κάνουν συναλλαγές εκατομμυρίων. Γι΄ αυτό και είναι πρόθυμοι, όποτε νιώσει έτοιμος και ο κ. Λιλλήκας, να δημοσιοποιήσουν ταυτόχρονα την περιουσιακή κατάσταση των ίδιων και των συζύγων τους. Μέχρι τότε, τον συμβουλεύουμε να εγκαταλείψει το λαϊκισμό και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις τοποθετήσεις του», κατέληξε ο κ. Λουκαΐδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα