Γ. Λακκοτρύπης: “Ο,τι χρειάζεται να γίνει για το Μπαρμπαρός, γίνεται”

13:55 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η δράση του τουρκικού πλοίου Μπαρπαρός δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συλλογή σεισμογραφικών δεδομένων, δήλωσε σο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης, είπε ότι οι κινήσεις του τουρκικού πλοίου παρακολουθούνται επί ωριαίας βάσης και ότι έχουν γίνει ενέργειες από τα αρμόδια Υπουργεία προς τα διάφορα Φόρα.

“Είναι κάτι που κοιτάζουμε

πολύ προσεκτικά και παρακολουθούμε τις κινήσεις του επί ωριαίας βάσης. Γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις και από το Υπουργείο Εξωτερικών προς τα διάφορα Φόρα. Είναι μια κατάσταση που παρακολουθούμε και καταδεικνύει ακόμη μια φορά την επιθετικότητα της Τουρκίας. ‘Ο,τι χρειάζεται να γίνει γίνεται από τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη και προς την κατεύθυνση των εταιρειών ENI-KOGAS”, είπε ερωτηθείς για την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις κινήσεις του τουρκικού πλοίου.

Κληθείς να πει αν η κινήσεις του Barbaros επηρεάζουν τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συλλογή σεισμογραφικών δεδομένων, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι “δεν μας έχει επηρεάσει ποσώς αυτή τη στιγμή. Παραμένει, βέβαια, η δράση της Τουρκίας απαράδεκτη, αλλά δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες μας εντός της ΑΟΖ μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα