Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

20:05 21/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ελαφρώς χαμηλότερες οι τιμές των αγαθών για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τις αντίστοιχες τις περσινές, διαπιστώνει η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, που επισκέφθηκε την Τετάρτη τη Λαϊκή Αγορά «ΟΧΙ», στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της επίσκεψής της, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε ότι το Υπουργείο Εμπορίου, μέσω της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, διενεργεί κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου ελέγχους στις τιμές, με την έννοια της λειτουργίας παρατηρητηρίων, καταγράφοντας εβδομαδιαία τις τιμές διαφόρων προϊόντων σε διάφορα υποστατικά.

Περαιτέρω

εξήγησε ότι οι τιμές που καταγράφονται από τα παρατηρητήρια δημοσιοποιούνται και αναρτούνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ούτως ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να γνωρίζουν για το επίπεδο τιμών ώστε να αξιοποιούν αυτή την πληροφόρηση και με αυτό τον τρόπο να ενθαρρύνεται και ο ανταγωνισμός.

Αυτές τις μέρες, σημείωσε, εντείνεται η παρακολούθηση των τιμών και πραγματοποιούνται εποχιακά παρατηρητήρια, όπως το παρατηρητήριο των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων που ολοκληρώθηκε χθες και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου.

«Η πρώτη και γενική εντύπωση είναι ότι οι τιμές φέτος είναι ελαφρώς χαμηλότερες από τις αντίστοιχες, περσινές. Και αυτή τη διαπίστωση την έχουμε κάνει και σήμερα στη λαϊκή αγορά», συνέχισε η Υπουργός Εμπορίου.

Σε ερώτηση εάν αναθερμαίνεται η αγορά την παρούσα εορταστική περίοδο, η Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «αυτό θα θέλαμε να δούμε. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση».

Τα μέτρα που λήφθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, είπε, θέτουν ξανά την κυπριακή οικονομία σε πιο υγιή βάση, σε θέση να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει πάντα δυνατότητες ανάπτυξης και «αυτό έχει διαφανεί και με τις πολύ θετικές επιδόσεις του τουρισμού αυτό το χρόνο, με 10.6% αύξηση στις αφίξεις μέχρι τον Οκτώβρη και 13.6%, αύξηση στα έσοδα».

Το επόμενο βήμα είναι να τονωθεί η ανάπτυξη και η κίνηση στις αγορές, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με προϊόντα που έρχονται από τα κατεχόμενα και βρίσκονται στην αγορά, η κ. Αντωνιάδου είπε ότι πράγματι έχει ακουστεί ότι μπορεί κάποια από τα προϊόντα που έρχονται να μην είναι κυπριακά.

«Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι έχουμε εντυπωσιαστεί από την πολύ καλή ποιότητα των προϊόντων. Οι παραγωγοί αναρτούν τις τιμές, που είναι υποχρέωσή τους, και πολλές φορές αναρτούν και τη χώρα προέλευσης. Γνωρίζετε ότι λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής, βάσει του οποίου μπορούν τα προϊόντα που παράγονται στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις περιοχές που δεν ελέγχονται από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να περνούν στις ελεύθερες περιοχές μετά από ελέγχους τους οποίους έχει καθιερώσει η ίδια η ΕΕ», ανέφερε η Υπουργός Εμπορίου, επισημαίνοντας ότι η διακίνηση προϊόντων με βάση τον κανονισμό «δεν θα

Keywords
Τυχαία Θέματα