Φώτος Φωτιάδης: “Είναι ένα οικονομικό έγκλημα πρώτου βαθμού που έγινε στην Κύπρο”

15:59 14/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ομάδα μη θεσμικών κατόχων αξιόγραφων, που θεωρεί ότι τα συμφέροντα της δεν εκφράζονται από τον υφιστάμενο Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, πραγματοποίησε την Πέμπτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι η πιθανή αυριανή υπογραφή του μνημονίου δεν θα αφήσει περιθώρια διαπραγμάτευσης και θα κλείσει το θέμα των αξιογράφων, οδηγώντας εκατοντάδες επενδυτές σε απώλεια των χρημάτων τους.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος των Μη Θεσμικών Κατόχων Αξιογράφων Φώτος Φωτιάδης

έκανε λόγο για την πιο μεγάλη εγκληματική οικονομική πράξη που έγινε ποτέ στην Κύπρο από τις τράπεζες σε ανθρώπους, που δεν ήξεραν τι σημαίνει αυτό το συγκεκριμένο προϊόν.

«Υπάρχουν άνθρωποι σε τραγική κατάσταση. Υπάρχει άνθρωπος που είναι παράλυτος από δυστύχημα και έβαλε τα λεφτά του εκεί και τώρα δεν έχει να φάει. Πιστεύω ότι είναι ένα οικονομικό έγκλημα πρώτου βαθμού που έγινε στην Κύπρο και έπρεπε οι αρμόδιοι αυτεπάγγελτα να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, για να λύσουν αυτό το πρόβλημα», είπε.

Ανέφερε πως ενόψει της συνόδου του Eurogroup αύριο, οι Μη Θεσμικοί Κάτοχοι Αξιογράφων θεώρησαν ότι το πράγμα είναι πολύ επείγον, προσθέτοντας πως δημιούργησαν μια ομάδα πρωτοβουλίας, για να προχωρήσει η όλη υπόθεση όσο γίνεται γρηγορότερα.

«Ζητήσαμε συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για να μάθουμε αν το ποσό που έχει ζητηθεί για τους κατόχους των μη θεσμικών αξιόγραφων έχει μπει μέσα στην πρόταση μας για το μνημόνιο. Δεν ξέρουμε τι έχει μπει. Εμείς θα ζητήσουμε από δω να μας πουν αν έχει μπει, με ποιον τρόπο και με ποια δεδομένα».

Όπως πρόσθεσε, στο Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν σήμερα κάτοχοι αξιογράφων από όλες τις επαρχίες, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, ειδικούς σε θέματα Τρόικας και σε θέματα του μνημονίου.

«Εάν υποθέσουμε ότι θα μας πουν ότι το ποσό έχει μπει και είναι αυτό το ποσό που θα λύσει το πρόβλημα των αξιογράφων θα τους πούμε ευχαριστώ πολύ. Όμως εάν μας πουν όχι, τότε θα προχωρήσουμε σε άλλα μέτρα πολύ πιο δυναμικά. Θα μαζευτεί κόσμος από Δευτέρας είτε εδώ, είτε κάπου άλλου», είπε ο κ. Φωτιάδης.

Ερωτηθείς γιατί η συγκεκριμένη ομάδα έχει διαφοροποιηθεί από την υφιστάμενη ομάδα, η οποία ασχολείται με το πρόβλημα, ο κ. Φωτίου είπε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν καλύπτει τους κατόχους αξιογράφων, όμως έχει μια νοοτροπία μαλακή. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι μια ομάδα, που βλέπει πως ό,τι έχει να γίνει πρέπει να γίνει τώρα, γιατί αν δεν γίνει όλα χάνονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα