Φώτης Φωτίου: η αδράνεια και ολιγωρία της κυβέρνησης διογκώνει την ανεργία

17:11 1/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δίκαιη κοινωνία που υπόσχεται η κυβέρνηση δεν θα έρθει με την ατολμία, την απρονοησία, την απερισκεψία και την απραξία που επιδεικνύει στη διαχείριση της εθνικής υπόθεσης της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα θέματα της οικονομίας και της ανεργίας θα πρέπει να απασχολήσουν την πολιτική ηγεσία του τόπου αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά «δυστυχώς μόνη της αυτή η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε».

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο

κ. Φωτίου ανέφερε ότι «η αδράνεια και η ολιγωρία της κυβέρνησης στη λήψη αποφασιστικών και δραστικών μέτρων για αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, έχει επιταχύνει και διογκώσει ανεξέλεγκτα την ανεργία στον τόπο μας και πλήττει κυρίως τους νέους μας, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, στερώντας από τον τόπο τους, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους».

Πρόσθεσε ότι «το νέο ρεκόρ ανεργίας του 11% που καταγράφεται στις νέες στατιστικές έρευνες, η Κύπρος καταγράφει τη 3η μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε ένα χρόνο. Το γεγονός ότι η ύφεση αυξάνεται στην κυπριακή οικονομία και η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται, με αποτέλεσμα το ποσοστό της ανεργίας να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, πρέπει επιτέλους να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους έχουν την ευθύνη διαχείρισης αυτού του ευαίσθητου θέματος».

Ανέφερε ακόμα ότι «πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες να συνειδητοποιήσουν ότι η δίκαιη κοινωνία που υπόσχονται δεν θα έρθει με την ατολμία, την απρονοησία, την απερισκεψία και την απραξία που επιδεικνύουν στη διαχείριση της μεγάλης εθνικής υπόθεσης της οικονομίας. Ολοι μας έχουμε πολλές φορές τονίσει πως μόνο μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μπορεί να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας, η οποία πέρα από οικονομικές επιπτώσεις, έχει και σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο κ. Φωτίου σημείωσε πως «αύριο, αν είναι δυνατό, πρέπει το θέμα της ανεργίας, μαζί με το γενικότερο θέμα της οικονομίας να απασχολήσει συλλογικά την πολιτική ηγεσία του τόπου. Δυστυχώς, μόνη της αυτή η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε» είπε.

Δημοσιεύματα για την έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που αναφέρονται στο στήσιμο ενός συστήματος χαφιεδισμού στην Κεντρική Τράπεζα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ είπε «ελπίζουμε να μην ισχύσουν. Γιατί, αλλοίμονο αν αντί με διαφάνεια και μέσα από δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία των θεσμικών οργάνων της πολιτείας, καταφεύγουν οι κυβερνώντες, οι εκάστοτε κυβερνώντες, σε μεθόδους που ουδεμία σχέση έχουν με ένα ευνομούμενο κράτος. Τέτοιες μέθοδοι παραπέμπουν δυστυχώς σε άλλες εποχές. Επιτέλους, ας μείνει και κάτι όρθιο σε αυτόν τον τόπο» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα