Φωτίου: Εφιαλτικά τα όσα φτάνουν στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα μέτρα που προτείνει η Τρόικα

15:22 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

O Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου δήλωσε σήμερα πως τα όσα φτάνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα μέτρα που προτείνει η Τρόικα είναι εφιαλτικά, προσθέτοντας πως την ίδια ώρα η πολιτική ηγεσία βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Φωτίου είπε πως «παρά τις διαβεβαιώσεις από κυβερνητικής πλευράς για τη συνομολόγηση ενός ήπιου μνημονίου,

φαίνεται τελικά πως τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα σκληρά για τους πολίτες και τους εργαζόμενους», σημειώνοντας πως «για την οδυνηρότατη αυτή εξέλιξη, την αποκλειστική ευθύνη έχει φυσικά η κυβέρνηση».

«Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ασήκωτες. Δυστυχώς, η ατολμία και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης οδηγεί μοιραία και αναπόδραστα σε επαχθή και οδυνηρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της δίκαιης κοινωνίας, η κυβέρνηση που αυτοπροβάλλεται ως η μοναδική που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, το μόνο που κατάφερε με την άρνηση της να ληφθούν έγκαιρα μέτρα, είναι την παραχώρηση της κηδεμονίας της οικονομίας μας στην Τρόικα», είπε.

Όπως πρόσθεσε «η παρούσα κυβέρνηση της μειοψηφίας, δεν μπορεί βεβαίως να σηκώσει πλέον το βάρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν μεσοπρόθεσμα και ανεξάρτητα από τις υποδείξεις της Τρόικα, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η επιστροφή της Κύπρου σε τροχιά ανάπτυξης απαιτεί βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές».

«Γι’ αυτό άλλωστε και το ΔΗΚΟ», είπε, «εδώ και καιρό επιμένει στην ανάγκη μιας εθνικής συνεννόησης με στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και σωτηρίας. Έστω όμως και με τη σημερινή της μορφή, η παρούσα κυβέρνηση οφείλει να λάβει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται για να αποτραπεί το βάθεμα της ύφεσης και η κατάρρευση της οικονομίας μας».

Συνέχισε λέγοντας πως «εάν η κυβέρνηση αφήσει πίσω τις ιδεοληψίες και δογματισμούς και ζητήσει τη συμβολή όλων των δυνάμεων, το ΔΗΚΟ δηλώνει παρών», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτή την κυβέρνηση να το «παίζει» υπερπροστάτης των εργαζομένων, αντί να διαπραγματευτεί με σταθερότητα μέτρα που θα ξαναδώσουν προοπτική στην κυπριακή οικονομία και θα οδηγήσουν στην υπέρβαση της οικονομικής κρίσης

Ανέφερε πως το ΔΗΚΟ έχει ξεκαθαρίσει κατά τη συνάντηση του με την Τρόικα τις κόκκινες μας γραμμές και δεν πρόκειται να δεχθεί ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, το οποίο το μόνο που θα καταφέρει είναι να βαθύνει την ύφεση, να αυξάνει την ανεργία και ως εκ τούτου να καθιστά δυσκολότερη τη δημοσιονομική εξυγίανση και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ για το θέμα του εταιρικού φόρου δεν πρόκειται να αποδεχτεί αύξηση του, γιατί θα ήταν καίριο πλήγμα για την οικονομία του τόπου.

Ο κ. Φωτίου είπε ακόμα πως «τα μέτρα πρέπει να είναι ισορροπημένα και κοινωνικά δίκαια, ενώ παράλληλα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία και γενικότερα να ωθήσει την κυπριακή οικονομία σε πορεία ανάκαμψης, ευημερίας και προόδου», συμπλη

Keywords
Τυχαία Θέματα