Φωτίου: Tο βαρύ κλίμα και η αβεβαιότητα ενισχύεται από τον οίκο Moody’s.

13:27 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Φώτης Φωτίου προέβη σήμερα στις πιο κάτω δηλώσεις:
Δυστυχώς, το ήδη βαρύ κλίμα και η αβεβαιότητα όσον αφορά στην κυπριακή οικονομία ενισχύεται από τη νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

Δεν είναι τυχαίο που αυτές τις μέρες ανώτεροι αξιωματούχοι της Ε.Ε., όπως ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Γιούγκερ μας καλούν να πάρουμε μέτρα και να επισπεύσουμε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Είναι

φανερό ότι τα χρονικά περιθώρια για την Κύπρο εξαντλούνται επικίνδυνα και όσο καθυστερούμε τόσο πιο δύσκολη θα είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Η απρονοησία και η αμεριμνησία που επιδείχθηκε όταν τα πράγματα μπορούσαν να τύχουν ευκολότερης διαχείρισης, έχουν φέρει την κυπριακή οικονομία στη σημερινή δραματική κατάσταση.
Δυστυχώς, η απερισκεψία και η ατολμία, που επιδείχθηκε τα τελευταία δυο χρόνια επιδείνωσαν την κατάσταση.

Με την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Απεναντίας, τα προβλήματα θα οξύνονται περαιτέρω.
Είναι η ώρα της ευθύνης. Είναι η ώρα της εθνικής συνεννόησης και της συλλογικής δράσης.

Ασφαλώς η ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης ανήκει πρωτίστως στην κυβέρνηση. Ας αξιοποιήσει τη διάθεση των πολιτικών δυνάμεων για συνεργασία έστω και τώρα.
Απαιτείται άμεσα ο καταρτισμός ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου σχεδίου που θα επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές, θέτοντας ένα τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα και τις βάσεις για να εξέλθει η Κύπρος από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα