Φεύγει από την Κύπρο η «αφρόκρεμα» των νέων μας

22:40 20/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το κύμα μετανάστευσης των Κυπρίων νέων στο εξωτερικό μεγαλώνει συνεχώς και σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου πρέπει άμεσα ληφθούν μέτρα για να έχουν οι νέοι κίνητρα και να μένουν στο νησί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου, «χιλιάδες είναι τα νέα παιδιά με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα που τελειώνουν τις σπουδές τους και παραμένουν στο εξωτερικό και ακόμη και αν επιστρέφουν αναγκάζονται

αργά ή γρήγορα να μεταναστεύσουν. Αυτοί δε που μεταναστεύουν είναι οι καλύτεροι, είναι τα ταλέντα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό ανάκαμψης της οικονομίας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «θα πρέπει άμεσα να ετοιμαστεί από τη Γενική Διεύθυνση Συντονισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Απασχόλησης συνδεδεμένο με μια γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική, που θα δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της οικονομίας της γνώσης, της νέας τεχνολογίας, της έρευνας, της καινοτομίας για να συγκρατούμε τους νέους με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα».

Σωτήρης Νικηφόρου

Keywords
Τυχαία Θέματα