Φέρονται να συμφώνησαν στο σχηματισμό συνασπισμού ΡΤΚ και ΔΚ στα κατεχόμενα

16:26 28/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε συμφωνία για το σχηματισμό ‘συνασπισμού’ φέρονται να έφτασαν στα κατεχόμενα ΡΤΚ και ΔΚ-ΕΔ σήμερα το πρωί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο γγ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, Ασίμ Ακανσόι δήλωσε ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη συνεννόηση με το Δημοκρατικό κόμμα, ενώ δεν είναι σε τέτοιο σημείο με το κόμμα Εθνικής Ενότητας. «Θα μεταφέρουμε το σημείο που έχουμε φτάσει στην κεντρική επιτροπή». Τα συλλογικά όργανα των ΡΤΚ και ΔΚ συνεδριάζουν απόψε για τις τελικές αποφάσεις όσον αφορά το σχηματισμό «κυβέρνησης».

Η επιβεβαίωση της

συμφωνίας των δύο ήρθε από τον τρίτο, καθώς ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν που αναμένεται να ανακηρυχθεί (εκτός απροόπτου) νέος πρόεδρος του ΚΕΕ, σε δήλωσή του στο παράνομο τ/κ πρακτορείο ειδήσεων, ανέφερε ότι η προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν με το ΡΤΚ διεξήχθη σε θετικό κλίμα αλλά δεν προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις. Ευχήθηκε «καλορίζικη» στην «κυβέρνηση» ΡΤΚ-ΔΚ προσθέτοντας ότι το ΚΕΕ θα ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά του ως αντιπολίτευση. Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Κίπρις Ποστασί, επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες, γράφει ότι στο ΔΚ θα δοθούν τέσσερα «υπουργεία» και πως τα «υπουργεία» οικονομικών και τουρισμού θα ενοποιηθούν. Έτσι, αυτά που γίνεται σκέψη να δοθούν στο Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις είναι τα «υπουργεία» συγκοινωνιών και μεταφορών με τον Αχμέτ Κασίφ (πρώην «βουλευτής» του ΚΕΕ), οικονομίας και τουρισμού, το οποίο θα αναλάβει ο Σερντάρ Ντενκτάς, περιβάλλοντος και φυσικών πόρων, στον γγ του ΔΚ, Μπενγκού Σόνια και εθνικής παιδείας, το όνομα του οποίου θα αναλάβει δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα