Έξω από το Προεδρικό διαδηλώνουν εργαζόμενοι της Cyta (Upd)

11:07 26/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 10:55

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Cyta, που πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας κατά των αποκρατικοποιήσεων, προσέγγισαν γύρω στις 10 το πρωί την πύλη εξόδου του Προεδρικού, φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τη Cyta» και «η Cyta ανήκει στο λαό».

Οι διαδηλωτές είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από τα κεντρικά γραφεία του ημικρατικού οργανισμού στη Λευκωσία και στη διάρκεια της πορείας διένειμαν

στον κόσμο φυλλάδιο, στο οποίο ξεκαθαρίζουν τα αιτήματά τους.

Στην περίφραξη του Προεδρικού έχουν τοποθετήσει πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως «Ψήφισε Αλί Μπαμπά, έχει σαράντα κλέφτες» και «Απαιτούμε διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των συντάξεων μας».

Στην εσωτερική πλευρά του περιφραγμένου χώρου του Προεδρικού βρίσκονται παρατεταγμένες δυνάμεις της ΜΜΑΔ και του ΕΑΟ.

Αναμένονται ομιλίες από τους εκπροσώπους των συντεχνιών.

Είδηση 08:00

Πορεία από τα κεντρικά γραφεία της Cyta στη Λευκωσία προς το Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στη Cyta, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων τους ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις.

Η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 8.30.

Οι εργαζόμενοι στις υπόλοιπες επαρχίες θα συγκεντρωθούν την ίδια ώρα στα κεντρικά γραφεία της επαρχίας τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, οι εργαζόμενοι θα συλλέξουν τρόφιμα τα οποία θα προσφερθούν στον Ερυθρό Σταυρό για να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στη Cyta κατέρχονται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε τριήμερη απεργία που θα λήξει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα